Kamu sen, yeni evlenen memura Bin 23 YTL istedi

Haber Giriş : 23 Ağustos 2007 10:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Yardımcısı ve Devlet Bakanı Mehmet Ali Şahin, üçüncü toplu görüşmelerde Kamu İşveren Temsilcileri ile Kamu-Sen'in maliyet hesaplarında yaklaşık 1 milyar YTL fark çıkması üzerine Mali ve Sosyal Haklar Komisyonu raporunun eksikliklerinin giderilmesini istedi. Kamu işverenleri maliyeti 7 milyar 900 milyon YTL olarak hesaplarken, Kamu-Sen ise maliyeti 6 milyar 935 milyon YTL olarak belirledi.

Görüşmelerde sunulan Mali ve Sosyal Haklar Komisyonu Raporu'na göre, açlık ve yoksulluk sınırı hesaplamalarında farklılıklar ortaya çıktı.

-AÇLIK SINIRI FARKI-

Kamu-Sen, bir kişi çalışanın açlık sınırını 862 YTL, asgari geçim sınırını ise bin 135 YTL olarak tespit ederken, Memur-Sen açlık sınırını 796 YTL, asgari geçim sınırını ise bin 146 YTL olarak hesapladı. TÜİK'in hesaplamalarda ise dört kişilik ailenin açlık sınırı 2007 değerlerine göre 222 YTL, yoksulluk sınırı ise 570 YTL olduğu ortaya çıktı. Bu rakam üzerine Kamu-Sen Başkanı Bircan Akyıldız, TÜİK'in hesaplamalarının kabul edilemez olduğunu belirterek, Kamu-Sen'in hesaplamasının doğru olduğunu söyledi.

-KAMU-SEN, YENİ EVLENEN MEMURA BİN 23 YTL İSTEDİ-

Hükümetten, 860 YTL'yi geçmemek üzere, bu maaşın altında kalan maaş alanlara en fazla 50 YTL iyileştirme zammı isteyen Kamu-Sen'in teklifine, Maliye Bakanlığı ücret sistemi açısından mümkün görülmediği cevabını verdi. Raporda, önerilen teklifin 350 bin memuru ilgilendirdiği, teklifin maliyetinin ise 210 milyon YTL olduğunun Kamu-Sen tarafından ilettiğinin altı çizildi.

Asli ve sürekli görevlerde çalışan 4/B ve 4/C personelinin kadroya geçirilmesinin maliyeti ise 155 milyon YTL olarak hesaplandı.

Kamu-Sen ayrıca, hükümetten bir defaya mahsus olmak üzere yeni evlenen memura bin 23 YTL verilmesini önerdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber