Memurlar toplu görüşmeye ilgisiz

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 23 Ağustos 2007 11:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Toplu görüşmeler döneminde Ankara'nın değişmez unsurlarından olan ve memurların destekçileri tarafından ziyaret edilen toplu görüşme standı ve çadırlarına bu yıl rastlanmıyor.

Memur-Sen yönetim kurulu, toplu görüşmelere hazırlanırken önceki yıllarda olduğu gibi üyelerini ve kamuoyunu gelişmeler konusunda bilgilendirmek amacıyla ''Toplu Görüşme Takip Standı'' açma kararı aldı.

Önceki yıllarda Sıhhiye metro durağı çıkışında stant açan Memur-Sen, emniyet güçleriyle yapılan görüşmeler sonunda, toplu görüşmelerin başladığı 15 ağustosta, Sıhhiye Abdi İpekçi Parkı'nda standın açılışını gerçekleştirdi. Açılışta, Memur-Sen Genel Başkan Ahmet Aksu ve yönetim kurulu üyeleri ile bağlı sendikaların genel başkanları hazır bulundu.

Konfederasyon yönetiminin iki gün sonra aldığı kararla toplu görüşmeler sonuna kadar açık kalması planlanan stant kaldırıldı. Kararın nedeninin, ''bağlı sendikaların stantta nöbet tutma konusundaki isteksizlikleri ve memurların standa yeterli ilgi göstermemesi'' olduğu öğrenildi.

-''TOPLU GÖRÜŞMELER GÖLGEDE KALDI''-

Önceki yıllarda Abdi İpekçi Parkı'nda ''Toplu Görüşme Takip Çadırı'' kuran Türkiye Kamu-Sen ise bu yıl çadır kurmadı.

Türkiye Kamu-Sen Genel Sekreteri Fahrettin Yokuş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, konfederasyon olarak bu yıl çadır kurma ihtiyacı duymadıklarını söyledi.

Önceki yıllarda taleplerini kamuoyuna duyurmak, toplu görüşmeler konusunda bilgilendirmeyi sağlamak amacıyla çadır kurduklarını anlatan Yokuş, ''Bu yıl başka bir yöntem deneyelim dedik. Cumhurbaşkanı seçim süreci, yeni hükümetin henüz kurulmamış olması, toplumun beklentilerini bu konulara kaydırdı. Yaşanan gelişmeler nedeniyle toplu görüşmeler gölgede kaldı. Bu nedenle biz de önceki yıllardan farklı bir yöntem denemeyi kararlaştırdık'' dedi.

Yokuş, 25 Ağustos Cumartesi günü Ankara'da, Türkiye Kamu-Sen'e bağlı sendikaların tüm şube başkanlarının katılımıyla bir toplantı yapacaklarını bildirdi. Fahrettin Yokuş, bu toplantıda toplu görüşmelerin seyrine bakarak eylem ya da etkinlik kararı alacaklarını söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber