Uluslararası Bilim Olimpiyatlarına katılacak ekip belli oluyor

Haber Giriş : 24 Ağustos 2007 12:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TÜBİTAK'ın 144 öğrencisi, Uluslararası Bilim Olimpiyatları için Afyonkarahisar'da kampa giriyor. Yarın başlayacak yaz okulu, 2 Eylül'e kadar sürecek. 27 şehirden Afyon'a gelen 144 öğrenci, bilgisayar, biyoloji, fizik, kimya ve matematik dallarında uluslararası olimpiyatlara katılmak üzere seçilecek ekipte yer almak için ter dökecek.

TÜBİTAK'tan yapılan yazılı açıklamaya göre, Uluslararası Bilim Olimpiyatları'na katılacak Türk ekibini belirlemek amacıyla bu yıl Ulusal Bilim Olimpiyatları ve İlköğretim Matematik Olimpiyatı'nda başarı gösteren öğrenciler, 25 Ağustos- 2 Eylül arasında Afyonkarahisar'daki yaz okuluna katılacak. Bilgisayar, biyoloji, fizik, kimya ve matematik dallarında 144 öğrenci, ODTÜ, Hacettepe, Akdeniz, Ankara, Bilkent, Ege, Kocaeli, Mimar Sinan ve İzmir Yüksek Teknoloji üniversitelerinden öğretim görevlileri yönetiminde çalışmalarını sürdürecek. Öğrenciler, yaz okulunun ardından yapılacak sınavda ve 2. Aşama Ulusal Bilim Olimpiyatları sınavlarında başarılı olmaları halinde bu kez TÜBİTAK'ın 2008 Kış Okulu'na katılmaya hak kazanacak. Böylece uluslararası olimpiyatta Türkiye'yi temsil edecek ekip belirlenecek.

TÜBİTAK, uluslararası olimpiyatlarda derece alan öğrencilere para ödülü ve Türk ekibinde yer alan tüm öğrencilere lisans bursu verecek. Öğrencilere ayrıca, olimpiyat başarıları nedeniyle ÖSS'de ek puan hakkı tanınacak. Olimpiyatlarda madalya kazanan öğrenciler ise üniversitelere sınavsız yerleştirilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber