İş görüşmesinde kısık sesle konuşmayın

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 24 Ağustos 2007 20:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Gençlere iş görüşmeleri sırasında ne yapmaları gerektiği konusunda bilgi veren Sivas İş-Kur Müdürü Yüksel Altun, ''İş görüşmesi sırasında kollarınızı kavuşturup, büzülerek oturmayın. Bacak bacak üstüne atmayın. Kısık sesle bulanık ve karışık konuşmayın'' dedi.

Altun, 4 Eylül Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından AB Hibe Programı kapsamında düzenlenen Büro Yönetimi ve Sekreterlik kursuna katılan kursiyerlere, ''İş Bulma Becerileri'' konusunda bilgi verdi.

İş arayan kişinin kendi özelliklerini tanıması, işverenin istek ve taleplerini tanımlaması ve ne tür işlerin kendisine uygun olduğunu bilmesi gerektiğini belirten Altun, iş arama sürecinde bir takım görevlerin de adım adım yerine getirilmesini gerektiğini kaydetti.

İyi bir öz geçmiş hazırlanmasının önemine değinen Altun, iş bulmada en önemli aşamalardan birinin de işverenle yapılacak görüşme sırasında işveren üzerinde iyi bir izlenim bırakılması olduğunu anlattı.

Görüşmeye gidilmeden önce kişinin, iş başvurusu yapılan kurum veya şirketle girmeyi düşündüğü iş hakkında araştırma yapmasının önemli olduğunu belirten Altun, işverenin beklentileri arasında kişilerden işinin ehli olmak, kararlara uyan, yaratıcı olan, dürüst, sadık, işine özen gösteren, ekip çalışmasına uyum sağlayabilecek özellikler aradığını, işverenle yapılacak ilk görüşmenin, işe alınmayı belirleyen en önemli süreç olduğunu söyledi.

İş görüşmelerinin beceri gerektirdiğini, olumlu sonuç alınmasında bu becerilerin son derece önemli olduğunu belirten Altun, iş arayanların, işe girme yöntemleri, nelere dikkat edeceği, etkili öz geçmişin ilk görüşmede dikkat edilmesi gereken konular arasında yer aldığını ifade etti.

-''CANSIZ VE DONUK OLMAYIN''-

İş görüşmesine gidilmeden önce işverenin olası sorularına yönelik görüşme öncesinde hazırlık yapılmasının önemli olduğunu anlatan Altun, işverenin işe alacağı elemanlarda, işinin ehli olması, ileri görüşlü olması, kurallara uyması, yaratıcı olması, işine özen göstermesi, insanları yönlendirebilmesi ve verilen ücrete kanaat edebilmesi gibi beklentileri bulunduğunu söyledi.

Görüşmeye giderken kesinlikle geç kalınmaması, görüşme sırasında aşırı süslenmekten ya da bakımsız olmaktan kaçınılması gerektiğini belirten Altun, ''İş görüşmeleri sırasında sigara içmeyin, sakız çiğnemeyin. Kollarınızı kavuşturup, büzülerek oturmayın. Bacak bacak üstüne atmayın. Kısık sesle, bulanık ve karışık konuşmayın. Düzgün bir diksiyonla konuşun. Konuşurken yere ve tavana bakmayın. Para konusu üzerinde de fazlaca durmayın'' dedi.

Görüşme yaparken cansız ve donuk olunmasının da görüşmeyi olumsuz etkileyeceğini anlatan Altun, ''Görüşme süresince görüşmeyi yürüten kişinin sorularını doğru anlamaya ve soruya uygun, kısa ve çarpıcı yanıtlar vermeye özen gösterin. Görüşme anında işverenin yöneltebileceği sorulara hazırlıklı olun'' diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber