Kocaelinde sağlık faciası: 11 aylık çocuk hayatını kaybetti

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Ağustos 2007 18:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

KOCAELİ (CİHAN)-Kocaeli'de tam bir sağlık skandalı yaşandı. Aniden hastalanan 11 aylık çocuğa yoğun bakım ünitesi bulunamayınca hayatını kaybetti.

Derince ilçesinde ikamet eden Sezai ve Türkan Balta çiftinin 11 ay önce ikinci çocukları Yunus Enes dünyaya geldi. Aile, çocuklarının astım hastası olduğunu öğrendi. Yusun Enes iki gün önce rahatsızlanınca aile, Derince Devlet Hastanesi'ne gönderildi. Hastaya bakan doktor, önemli bir şeyi olmadığını söyleyerek ateş düşürücü ve ağrı kesici ilaçlar verdi.

Tekrar ateşlenen Yusuf Enes'i babası ve annesi hemen alarak Derince Devlet Hastanesi'ne kaldırdı. Nöbetçi doktor, çocuğun durumunun çok ağır olduğunu, bir an önce yoğun bakıma gitmesi gerektiğini söyledi.

Kocaeli'deki devlet hastanelerinde yoğun bakım servisi olmayınca özel hastanelere başvuruldu. Bazı özel hastanelerin yoğun bakım ünitelerinin dolu olduğunu öğrenen aile, Özel Acıbadem Hastanesi'ne götürüldü. Acıbadem Hastanesi ise önce 4 bin YTL peşin para istedi. Gece yarısı parayı denkleştiren aile, bu defa da hastanenin yoğun bakım servisinde çocuklara takılan ve çocuk yoğun bakım servislerinde olması gereken bir aparatın olmadığı şokuyla karşılaştı.

Bunun üzerine aile çocuklarına tekrar yoğun bakım servisi aramak için harekete geçti. En son Gebze'de bir yer bulundu. Ancak Yusuf bebek Gebze'ye götürülürken yolda yaşamını yitirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber