İşsizin umudu polisikte

Haber Giriş : 29 Temmuz 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Üniversite mezunlarının bile iş bulmakta zorlandığı günümüzde polislik mesleğine rağbet arttı. Adana'da binlerce kişi polis olabilmek için başvuru yaptı Gençlerin umut kapısı olan polislik mesleği için açılan sınavda, Adana'da daha ilk günde binin üstünde başvuru yapıldı.

Kemal Serhatlı Polis Meslek Yüksek Okulu'na, polislik için başvurular başladı. ÖSS'den 190 ve üzeri puan alanların başvurularının kabul edildiği polislik için ilk gün dosya almaya gelen yüzlerce aday, başvuru ve mülakat sınavı için uzun kuyruklar oluşturup, saatlerce sırada bekledi.

Polislik için ilginin fazla olmasını, "Adresi belli meslek" olarak değerlendiren Polis Meslek Yüksek Okulu Müdürü Kamil Ünsal, "Üniversiteyi bitiren insanların hangi branş olursa olsun, günümüzde iş bulması çok zor. Ama polislik gibi, astsubaylık veya uzman çavuşluk gibi mesleklerde mezun olan hemen göreve başlayabiliyor. Bu yüzden bu tip kurumlara son yıllarda rağbet arttı. Özellikle yüksek okul statüsüne sokulması sebebiyle bitirenler de üniversite mezunu sayıldığı için ayrı bir önem taşıyor" diye konuştu.

Türkiye genelinde eğitim veren ve 6 bin erkek, 350 kız öğrencinin alınacağı 25 Polis Meslek Yüksek Okulu'na başvurular iki hafta sürecek. 6 Ağustos'a kadar yapılacak başvuruların ardından, boy, kilo, konuşma görme ve diksiyon kontrolünden geçirilen adaylar ise 22 ağustosta yazılı sınava girecek.
Yazılı sınava giren adaylardan en yüksek puan alandan geriye doğru yapılacak sıralamada kontenjan sayısı kadar öğrencinin yerleştirileceği Polis Meslek Yüksek Okulları'na bu yıl başvuruların 70 bin civarında olması bekleniyor.

D.B.Tercüman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber