Türk Telekomdan tarife uyarısı: Yanlış seçim yapan yanar

Haber Giriş : 29 Temmuz 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türk Telekom Genel Müdürü Mehmet Ekinalan, 1 Ağustos'tan itibaren uygulanacak yeni tarife sisteminde aboneleri doğru seçim için uyardı. Ekinalan, "Yanlış seçim yapan yanar. Biz bu yüzden taşrada abonelerimizin evlerine kadar gidip, kendileri için doğru tarifenin hangisi olduğunu söylüyoruz" dedi.

Türk Telekom, abonelerinin 1 Ağustos'tan itibaren uygulayacağı 5 yeni tarifeden doğru olanı seçmesi için 'eve servis' danışmanlık yapıyor. Türk Telekom Genel Müdürü Mehmet Ekinalan, yanlış tarife seçen abonenin daha yüksek faturalarla karşılaşabileceği uyarısını yaparak, "Bu konuda çok efor sarfediyoruz. Özellikle HesaplıHATT'ı seçmesi gereken abonelerimizin, diğer tarifeleri seçmesi halinde canları yanacak. Bu yüzden taşrada elemanlarımızı bu abonelerimizin evlerine kadar gönderip, onları uyarıyoruz" dedi.

Abonelere bu ay gönderilen faturalarda, o abonenin konuşma alışkanlığı ve miktarına göre kendisine en uygun tarife seçeneğinin de belirtildiğini kaydeden Mehmet Ekinalan, şöyle konuştu:

"4441444 numaralı ücretsiz müşteri hizmetleri hattımızı arayanlar, kendileri için en uygun tarifenin hangisi olduğunu kolayca öğrenebiliyor. Ayrıca, kullandığımız bir yazılım sayesinde her abonemiz için doğru tarife tespit ediliyor ve bu aboneler çağrı merkezimiz tarafından otomatik olarak aranıp bilgilendiriliyor. Bunu insansız olarak yapabiliyoruz. Abone aramasını bilgisayar yapıyor ve aboneye uygun tarifeyi bilgisayar söylüyor."

BONUS SİSTEMİ

Yeni tarife sisteminin toplam, paket bir indirim olmadığını söyleyen Ekinalan, bu konudaki eleştirileri şöyle yanıtladı: "Bu bir bonus sistemi. Konuştukça bonus kazanırsın. Bunu açık açık söylememize rağmen şikayet ediyorlar. Ben artık 5 farklı seçenek sunuyorum. Bazı ekstrem örneklerde zam olabilir. Ben eleştirilerin hepsini önemsiyorum. Çünkü benim sunduğum hizmet, toplumun her kesimini ilgilendiren bir hizmet. Ancak, bazı sivil toplum örgütleri siyasi parti gibi davranıyor."

Modelin, çok konuşan abonelerin indirimden daha çok yararlanmasını öngördüğünü belirten Ekinalan, ?Biz yüzde 80 indirim derken her konuşma şeklinde yapılan indirimleri kastediyoruz, faturalara yüzde 80 indirim yansıması sözkonusu değil. Faturadaki indirim konuşma profilleriyle ilgili olacak' dedi.

Mehmet Ekinalan, yılbaşından itibaren abonelere beş yeni tarife seçeneğinin daha sunulacağını kaydetti. Ekinalan 1 Ağustos'a kadar tarife seçimi yapmayan abonelerin, StandartHATT'ı seçmiş kabul edileceklerini söyledi.

Ekinalan'a göre kime hangi tarife uygun?

Aylık fatura

10-15 milyon TL: Eğer aylık faturanız bu miktarlarda geliyorsa ve faturanızda daha çok şehir içi aramalar ağırlıklıysa, size en uygun seçenek HesaplıHATT.

Aylık fatura

30-70 milyon TL: Eğer aylık telefon faturanız bu rakamlar civarındaysa sizin için en uygun tarife StandartHATT.

Aylık fatura

200 milyon TL: Eğer küçük bir işyeri sahibiyseniz veya evinizde telefonu yoğun kullanıyorsanız, uluslararası ve GSM aramasını çok yapıyorsanız sizin için uygun tarife seçeneği KonuşkanHATT.

Aylık fatura

200 milyon TL üstü: Eğer aylık faturanız 200 milyon liranın üzerinde geliyorsa ve yurtdışı ve GSM aramanız da yoğunsa size en uygun tarife ŞirketHATT.

Tercihlerin yüzde 85'i HesaplıHATT'ı seçti

BUGÜNE kadar toplam telefon abonelerinin yaklaşık yarısının kendilerine başvurarak tarife tercihlerini yaptığını söyleyen Mehmet Ekinalan, şöyle konuştu: "Bugüne kadar yapılan tercihlerin yaklaşık yüzde 85'i HesaplıHATT'ı seçti. Bizim tahminimiz, toplam abone sayımızın yüzde 40 kadarının HesaplıHATT, yüzde 40-45 kadarının StandartHATT, geri kalanının ise KonuşkanHATT ve ŞirketHATT abonesi olacağı şeklinde."

hürriyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber