İlk paket Meclis'te ikincisi yolda

Kamuoyunun merakla beklediği Yargı Reformu Strateji Belgesi, muhalefet partilerinin ardından Cumhurbaşkanlığı'na da sunuldu

Kaynak : Milli Gazete
Haber Giriş : 27 Eylül 2019 15:06, Son Güncelleme : 27 Eylül 2019 17:45
İlk paket Meclis'te ikincisi yolda

CHP, MHP, İyi Parti ve son olarak HDP'ye gönderilen Yargı Reformu, dün Cumhurbaşkanlığı'na sunulurken, bugün ise TBMM Başkanlığı'na sunulacağı ifade ediliyor. Adalet Bakanlığı ve paydaşlarının yaklaşık 2 yıldır üzerinde titiz bir çalışma yürüttüğü Yargı Reformu'nun ilk paketi ile ilgili bütün hazırlıklar tamamlanarak bugün Meclis Başkanlığı'na sunulması bekleniyor. 1 Ekim'de Meclis'in açılmasıyla birlikte Meclis Başkanlığı'na sunulan paketin yasalaşması bekleniyor.

İKİNCİ PAKET İÇİN DE BAKANLIK DÜĞMEYE BASTI

İlk paketin Meclis'e sevk edilmesinin ardından bakanlık ikinci paket için kolları sıvadı. Bakanlığın önceki gün paydaşlarla yaptığı toplantıda ikinci paketin hazırlıklarını yaptığı öğrenildi. Bakanlığın parça parça Meclis gündemine getirilmesi düşünülen Yargı Reformu'nun ikinci paketini de Ekim ayının sonuna doğru yetiştirmesi bekleniyor. Bakanlığın da zaman kaybetmeden ikinci paketin eksikliklerini tamamlamak için düğmeye bastığı ifade ediliyor.

Bünyamin Güler

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber