Sıcakta sınav bayılttı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 27 Ağustos 2007 12:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Muğla Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokuluna (BESYO) giriş için özel yetenek sınavı kapsamında yapılan koşulara katılan bazı öğrenciler, sıcak hava nedeniyle baygınlık geçirdiler.

Muğla Üniversitesi Kampüs Spor Tesisleri'nde yapılan özel yetenek sınavının ilk gününde, 181'i kız, 644'ü erkek 825 kişi, BESYO'ya girmek için mücadele etti. Özel yetenek sınavları kapsamında, kızlarda 100 metre ve 800 metre, erkeklerde ise 100 metre ve 1500 metre koşu yarışları yapıldı.

Hava sıcaklığının 40 dereceyi bulduğu kentte yapılan koşu sırasında, öğrenciler zor anlar yaşadılar.

Sıcak hava nedeniyle öğrencilerin bazıları koşuyu tamamlayamadı, bazıları da bitiş çizgisine vardıktan sonra rahatsızlanarak, uzun süre yerden kalkamadı. Sınav sırasında bayılan öğrencilere ilk müdahale, hazır bekletilen ambulanslarda yapıldı.

-TANKERDEN SU İÇME KUYRUĞU-

Muğla Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Okay Başak, özel yetenek sınavlarının şeffaf ve herkese açık yapıldığını belirtti.

Hava sıcaklıklarının artması nedeniyle bazı tedbirler aldıklarını ifade eden Prof. Dr. Başak, şöyle dedi:

''Havanın sıcak olması nedeniyle elemeleri sabah ve akşam saatlerinde yapıyoruz. Öğle saatlerinde ara vererek havanın daha serin olduğu saatleri bekliyoruz. Sınava katılan öğrencilerin su ihtiyacını karşılamak amacıyla sınav alanına tankerle su takviyesi yaptık.''

Hava sıcaklığının 40 dereceyi bulduğu kentte sınava giren öğrenciler sıcaktan bunalınca, sınav alanında bulunan su tankerinden su içmek için uzun kuyruklar oluşturdular. Sınava giren öğrenciler, sıcak havanın performanslarını olumsuz etkilediğini söylediler.

Muğla Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Beden Eğitimi Öğretmenliği, Spor Yöneticiliği, Rekreasyon ile Antrenörlük bölümlerine, 65'i kız, 115'i erkek 180 öğrenci alınacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber