Sezer görevi devrederken gazetecilerin izlemesini istemedi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 28 Ağustos 2007 10:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çankaya'daki tarihi an basına kapalı

Abdullah Gül, cumhurbaşkanı seçilmesinin ardından akşam saat 19.30'da görevi Sezer'den devralacak. Sezer görevi devrederken gazetecilerin izlemesini istemedi.

Sezer ve Gül son kez, Çankaya Köşkü'nde işadamı Jak Kamhi'ye madalya töreninde biraraya gelmişlerdi.

Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi, 10. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in son programını duyurdu. Buna göre Sezer bu sabah Anıtkabir'e gidecek, akşam 19.30'da da basına kapalı olarak görevini devredecek.

TBMM Genel Kurulu'nda, bugün yapılacak 11. Cumhurbaşkanı seçiminin 3. tur oylamasında AK Parti Kayseri Milletvekili Abdullah Gül, MHP Kayseri Milletvekili Sabahattin Çakmakoğlu ve DSP Eskişehir Milletvekili Tayfun İçli yarışacak.

3. tur oylamada 276 milletvekilinin oyunu alacak olan aday Türkiye Cumhuriyeti'nin 11. Cumhurbaşkanı seçilecek. Gül'ün bu turda seçilmesine kesin gözüyle bakılıyor. Bu nedenle, antiçme ve devir-teslim töreni programı hazır.

Gül için top atışı ve tüm yurtta aydınlatma

Gül saat 18.00'de TBMM Genel Kurulu'nda ant içecek, ardından Anıtkabir'e gidecek. Sezer'in görevini saat 19.30'da devredeceği açıklandı. Gül, bu saatte Çankaya Köşkü'ne çıkacak.

Frakı Sarar'a ısmarladı

Tören istemediği belirtilen Sezer, görevi devrederken gazetecilerin izlemesini de istemedi. Sezer ve Gül'ün bu tarihi anına ilişkin görüntünün Cumhurbaşkanlığı ekibi tarafından fotoğraflanması ve basına servis yapılması bekleniyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber