Cezasını çim biçerek tamamlayacak

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 28 Ağustos 2007 20:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Muğla'da bıçaklı kavgaya karışan Sabahattin Çimen'e çim biçme cezası verildi.

Muğla'nın Marmaris ilçesinde otobüs şoförü olarak çalışan Sabahattin Çimen'in (45) babasına ait dükkanda 2 ay önce kavga çıktı. Kavga sırasında Çimen, bir kişiyi bacağından bıçakla hafif yaraladı.

Olay yerinden ayrılarak kent dışına göreve giden Sabahattin Çimen'in gıyabında, polisin tuttuğu tutanaklar ve mağdurların şikayetleri doğrultusunda, Muğla Sulh Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı.

Çimen, hakkında açılan davanın duruşmalarına gitmedi.

Bunun üzerine, mahkeme heyeti, Sabahattin Çimen'i 2.5 ay hapse mahkum etti. Mahkeme heyeti, daha sonra, hapis cezasını TCK'nin 50/1. maddesinin F fıkrasına göre 4 ay boyunca bir kamu kurumunda temizlik görevi yapması yönünde değiştirdi.

Çimen, mahkemenin aldığı karar doğrultusunda, 4 ay boyunca Muğla Devlet Hastanesi bahçesindeki çimleri biçecek.

Bugün cezasını çekmeye başlayan Çimen, saat 08.00'da işe başlıyor, 12.00'da işi bırakıyor. Cumartesi ve pazarları ise çalışmıyor.

?CEZAMA RAZIYIM?

Muğla Devlet Hastanesi bahçesinde çim biçen Sabahattin Çimen, yaptığı açıklamada, başından geçen olayı hatırlatarak, ?Babama ait çorbacı dükkanında tartışma çıktı. Babam 82 yaşında. Gençler üzerine yürüdü. Ben de babamı savundum. Mahkeme 2.5 ay hapis cezası verdi. Daha sonra bu cezayı bir kamu kuruluşu bahçesinde çim biçmeye çevirdi. 4 ay boyunca Muğla Devlet Hastanesi'nin bahçesinde çimleri biçeceğim. Cezama razıyım? diye konuştu.

Sabahattin Çimen'in cezasını, aynı işi yapan bir memurun gözetiminde çekeceği öğrenildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber