Gül'ün cumhurbaşkanlığını AK Partili milletvekilleri ayakta alkışladı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Ağustos 2007 16:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ANKARA (CİHAN)-Kayseri Milletvekili Abdullah Gül'ün cumhurbaşkanı seçilmesini AK Partili milletvekilleri ayakta alkışladı.

TBMM Başkanı Köksal Toptan, tasnif komisyonundan kendisine ulaşan oylama sonuçlarını katip üyeye okuttu. Toptan, oylama sonucunda Kayseri Milletvekili Abdullah Gül'ün Türkiye Cumhuriyeti'nin 11. Cumhurbaşkanı seçildiğini açıkladı. Bu esnada salonda bulunan AK Partili milletvekilleri ayağa kalkarak Gül'ün cumhurbaşkanı olmasını alkışladı. Seçim sonuçlarını DTP'li milletvekilleri ve bazı bağımsızların alkışladığı görüldü.

Toptan, Gül'ün cumhurbaşkanlığı adaylığını kendisine bildirmek için Meclis Genel Kurulu'na saat 18.00'e kadar ara verildiğini açıkladı.

AK PARTİ ÜÇ FİRE VERDİ

Meclis'teki oylama sonuçlarına göre AK Parti üç fire verdi. AK Parti'nin Meclis'de 341 milletvekili bulunuyor. TBMM Başkanı Köksal Toptan'ın oy kullanmadığı için bu sayı 340'a düşüyor. Gül'ün cumhurbaşkanlığına BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ve Şanlıurfa Bağımsız Milletvekili Seyit Eyyüpoğlu da destek vereceğini açıklamıştı. Normal şartlarda 342 oy olması gereken Gül'ün 339 oy olması üzerine 3 AK Parti milletvekilinin fire verdiği tahmin ediliyor.

DSP ve MHP'li adaylarda partilerinin milletvekilleri sayısı kadar oy aldılar. Oylamada 24 boş oy çıktı. Bu oyların 20'sinin DTP'li vekillere, birisi ÖDP Genel Başkanı Ufuk Uras'a, ikisinin de bağımsız milletvekilleri Mesut Yılmaz ve Hamit Geylani'ye ait olduğu tahmin ediliyor. Boş oylardan birisi ve iki geçersiz oyun AK Partili milletvekillerine ait olabileceği belirtiliyor.

GÜL SAAT 18.00'DE YEMİN EDECEK

Gül'e Cumhurbaşkanı seçildiğine ilişkin mazbatayı TBMM Başkanı Köksal Toptan, Dışişleri Konutu'nda sunacak. Daha sonra Gül, Cumhurbaşkanlığı forsu açılmamış bir araçla Meclis'e gelecek. Gül, Meclis Genel Kurulu'nda saat 18.00 yemin edecek. Gül, 19.30'de Çankaya Köşkü'ne geçerek görevi 10. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'den devralacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber