4/B'de kadro heyecanı

Kaynak : Takvim
Haber Giriş : 29 Ağustos 2007 07:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Faruk Mercan'ın yazısı...

4B'lilerin kadroya geçirilmesi çalışmaları personel arasında heyecana yol açtı. Yeni sistem Kamu Personel Reformu çerçevesinde değerlendiriliyor

Dün gazetemizin manşetinde yer alan ve 4B'li kamu personeline kadro verilmesi ile ilgili haber çalışanları heyecanlandırdı. Arkadaşlarımızın hazırladıkları haberde hükümetin 100 bine yakın sözleşmeli personelin kadroya alınması için bir irade ortaya koyduğu belirtiliyor. Ağırlıklı olarak Sağlık ve Milli Eğitim Bakanlıkları'nda çalışan 4B personeli tarafından, yıllardır oluşturulan kamuoyuna siyasi iradenin de kayıtsız kalmadığı böylece ortaya çıktı. Haber üzerine birçok 4B'li beni de arayarak detayları öğrenmek istedi. Haberde de belirtildiği gibi bu konu henüz çalışma aşamasında. Sanırım detayları önümüzdeki günlerde belli olacak ve hep birlikte öğreneceğiz. Bizde bu konunun takipçisiyiz. Ama sistemin nasıl işleyeceği yolunda bazı ipuçlarını görmek de mümkün. 2006 yılında ortaya çıkan reform taslağı kapsamında değerlendirme yapıldığında memurluğa zaten çok yakın olan 4B'li personelle ilgili bir çalışma yapılması elzem görünüyordu. Bunun dışında reformla farklı bir 'sözleşmeli' kadrosu da gelmesi bekleniyor.

AÇIKLAMA BEKLİYORLAR

4B'liler gerek özlük hakları (Tayin olamama, iş güvencesi gibi sorunları var), gerek ücretleri açısından memurluğa yakınlar. Hatta 4B statüsünde bir öğretmen yeni başlayan kadrolu öğretmenden daha fazla maaş alabiliyor. Dolayısıyla değişikliğin Maliye'ye ek yük getirmeyeceği düşünülüyor. Ayrıca kamudaki statülerde azaltılarak sistem rahatlatlayabilir. Taslağın 6. maddesinde tarif edilen sözleşmeli tipi gündeme gelebilir. Sanırız yetkililer çalışmalarla ilgili önümüzdeki günlerde açıklama yapacaklardır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber