29 Ağustos 2007'nin Önemli Gündem Başlıkları...

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 29 Ağustos 2007 09:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ANKA, 29 AĞUSTOS 2007 ÇARŞAMBA GÜNDEMİ

-60. HÜKÜMET KURULUYOR

-Başbakan Erdoğan, yeni Bakanlar Kurulu listesini saat 16.00'da Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e sunacak. Yeni hükümetin onaylanması halinde devir teslim törenlerinin yapılması ve ardından ilk toplantısının yapılması bekleniyor.

-DEVLETİN ZİRVESİ GATA'DAKİ MEZUNİYET TÖRENİNDE BULUŞUYOR

-Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Gülhane Askeri Tıp Akademisi mezuniyet törenine katılacak. Törende Gül'ün yanı sıra TBMM Başkanı Köksal Toptan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, Kuvvet Komutanları ve çok sayıda Bakan da hazır bulunacak. (Saat:10.30)

-MHP: ?5 AYLIK KAYBIN SORUMLUSU AKP VE CHP'DİR?

-MHP, Abdullah Gül'ün cumhurbaşkanlığına 5 ay aradan sonra seçilmesinin Türkiye'ye zaman kaybettirdiğini belirterek, bunun AKP ve CHP'nin izlediği yanlış siyasetin sonucu olduğunu söyledi.

-GOOGLE FIGHT'TA GÜL, SEZER'İ AZ BİR FARKLA GEÇTİ

-İnternet arama motoru Google'daki sonuçlara göre kendileri ile ilgili yayınlanan haber ve yorumda karşılaştırılan ?Google Fight'ta, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 10. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'i az bir farkla geçti.

-İŞÇİ PARTİSİ'NDEN GÜL İÇİN ?DOKUNULMAZLIK? BAŞVURUSU

-İşçi Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Cengiz, Cumhurbaşkanı seçildiğinden dokunulmazlığı sona eren Abdullah Gül hakkındaki ceza soruşturma ve davaların devamı istemi ile Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına başvuruda bulunacak. (Saat:11.00)

-MECLİS BAŞKANI TOPTAN'IN TEŞEKKÜR ZİYARETLERİ

-Meclis Başkanı Köksal Toptan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve DTP Grup Başkanı Ahmet Türk'e teşekkür ziyaretinde bulunacak. (Saat:14.30/15.00)

-MECLİS GENEL KURULU TOPLANIYOR

-TBMM Genel Kurulu, gündemindeki maddeleri görüşmek üzere toplanıyor. (Saat:15.00)

-BAŞBAKAN ERDOĞAN BAŞARILI SPORCULARI KABUL EDİYOR

-Başbakan Erdoğan, Dünya Gençler Şampiyonası'nda dereceye giren güreşçileri Başbakanlık Merkez Bina'da kabul edecek. (Saat:13.00)

-TOPLU GÖRÜŞMELERDE 6. TUR

-Kamu çalışanları yetkili sendika konfederasyonları ile Kamu İşveren Kurulu arasında yürütülen toplu görüşmelerin 6. turu, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin başkanlığında Başbakanlık Merkez Bina'da yapılacak. (Saat:10.00)

-KESK ÜYELERİ ANKARA'DA

-Pazartesi İstanbul'dan yola çıkan KESK üyeleri Ankara'ya varıyor. Toplu sözleşme ve grev hakkı için Kocaeli, Gebze ve Eskişehir üzerinden Ankara'ya gelen KESK üyeleri 12.30'da yapacakları basın açıklamasıyla yürüyüşlerini tamamlayacaklar.

-30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI YARIN KUTLANIYOR

-30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 85. yıldönümü, yarın tüm yurtta, KKTC'de ve dış temsilciliklerde törenlerle kutlanacak.

-İKTİSATÇI ERTEM: REEL SEKTÖR AÇIK POZİSYONLARINI KAPATMALI

-Küresel dalgalanmalardan Türkiye'nin zarar görmemesi için reel sektörün döviz ve kısa vadeli değişken faizli borçlarını 2008 ortasına kadar rahatlatması ve tasarruf açığının giderilmesi gerektiğine işaret eden Finans Enstitüsü kurucularından iktisatçı Cemil Ertem, ?Aksi halde 2009'da herkesin işi zor olabilir? dedi.

-Ertem, doların düşmeye devam edeceğini, Türkiye'nin daha seçici ve spesifik sermaye hareketlerine muhatap olacağını, İMKB'de önümüzdeki dönemde mali bünyesi güçlü ve doğru sektörlerdeki kağıtların prim yapacağını öne sürdü.

-BATI TRAKYA TÜRKLERİ'NDEN YUNANİSTAN'A ÇAĞRI: ?YANGIN BİZİ BİRLEŞTİRSİN?

-Batı Trakya Türkleri, Yunanistan'da devam eden ve onlarca kişinin yaşamını yitirmesine neden olan yangının Yunanistan vatandaşlarının dil, din, ırk, kültür ayrımı gözetmeksizin biraraya gelmesi ve dayanışma içinde olması gerektiğini bir kez daha gösterdiğini kaydetti.

-GAZETECİ ŞAKİR SÜTER TOPRAĞA VERİLİYOR

-Önceki gün hayatını kaybeden gazeteci Şakir Süter, İstanbul'da toprağa verilecek. Süter'in cenazesi, Akşam Gazetesi ve Türkiye Gazeteciler Cemiyeti'nde yapılacak törenlerden sonra, Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Camii'nde öğleyin kılınacak cenaze namazının ardından Karacaahmet Mezarlığı'nda toprağa verilecek. Cenaze törenine CHP Genel Başkanı Deniz Baykal da katılacak.


AA, 29 AĞUSTOS 2007 ÇARŞAMBA GÜNDEMİ

1- Türkiye Cumhuriyeti'nin 60. hükümeti kuruluyor.

- AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bakanlar kurulu listesini Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün onayına sunacak.

2- Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Gülhane Askeri Tıp Fakültesi'nin 2006-2007 eğitim öğretim yılı diploma törenine katılacak.

- Törene, TBMM Başkanı Köksal Toptan ile Başbakan Erdoğan da iştirak edecek.

3- TBMM Başkanı Toptan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve DTP Grup Başkanı Ahmet Türk'ü TBMM'de ziyaret edecek.

4- Başbakan Erdoğan, Dünya Gençler Şampiyonası'nda dereceye giren güreşçileri, Başbakanlık Merkez Bina'da kabul edecek.

5- Toplu görüşmelerin 6. turunda, Kamu İşveren Kurulu ile yetkili memur konfederasyonlarının temsilcileri, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin'in başkanlığında Başbakanlık Merkez Bina'da bir araya gelecek.

6- TBMM Genel Kurulu, gündemindeki konuları görüşmek üzere toplanıyor.

7- Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, İstanbul'da düzenlenen Zücaciye Fuarı'nın açılışına katılacak.

8- Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehmet Mehdi Eker, Türkiye'deki görev süresi dolan Avustralya'nın Ankara Büyükelçisi Jean Dunn'ı makamında kabul edecek.

9- Irak'ın Kerbela kentinde, rakip Şii milisler arasında çıkan ve 52 kişinin öldüğü dünkü çatışmaların ardından gelişmeler izleniyor.

10- Yunanistan'daki orman yangınlarını kontrol altına alma çalışmaları sürüyor.

11- KESK'in, İstanbul'dan başlayan "İnsanca Yaşam İçin Toplu Sözleşmeye Yürüyoruz" yürüyüşü Ankara'da sona erecek. KESK Genel Başkanı İsmail Hakkı Tombul, Kızılay'da basın açıklaması yapacak.

12- Gazeteci-yazar Şakir Süter için son görev...

- Önceki gün vefat eden Süter için, görev yaptığı Akşam Gazetesi ile Türkiye Gazeteciler Cemiyeti önünde tören düzenlenecek.

- Süter'in cenazesi, Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Camii'nde öğleyin kılınacak cenaze namazının ardından Karacaahmet Mezarlığı'nda defnedilecek.

13- Türkiye Fırıncılar Federasyonu Genel Başkanı Halil İbrahim Balcı, Ankara'da düzenleyeceği basın toplantısında un, ekmek ve pide fiyatlarıyla ilgili açıklamalarda bulunacak.

14- Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ile Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Özgen, "Antalya'nın markalaşması" konulu ortak basın toplantısı düzenleyecek.

15- Bursa Büyükşehir Belediyesince, Bursa-İzmir karayolu üzerinde yaptırılan Küçük Sanayi Köprülü Kavşağı törenle açılıyor.

16- İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Bağyurdu beldesinin ova yolları açılış törenine katılacak.

17- 1. Antalya Uluslararası Dans Festivali, salsa klasman yarışmasıyla başlıyor.

18- Toplantılar...

- İzmir Ticaret Odası'nın aylık olağan meclis toplantısı bugün yapılacak.

- Torunlar Şirketler Grubu, Bursa'daki yeni yatırımı KoruPark Alışveriş ve Eğlence Merkezi'nin açılışına ilişkin İstanbul'da basın toplantısı düzenleyecek.

19- Türk Silahlı Kuvvetleri, eğitimi de ihmal etmiyor.

- Yurdun birçok yerinde Mehmetçik tarafından açılan dershaneler sayesinde üniversitelerin kapıları gençlere açılıyor.

- Mehmetçik Dershanesi, Kahramanmaraş'ta ÖSS'de yüzde 100, Kars'ta ise OKS'de yüzde 95 başarı sağladı.

- Türk Silahlı Kuvvetleri, bölgelerindeki yıkık, dökük ve onarıma ihtiyacı olan okulların bakımlarını yapıyor, öğrencilere kırtasiye, ders aleti ve giyim yardımında da bulunuluyor.

- Askerler tarafından bölgelerde çocuklara, sigara bağımlılığı, alkol ve uyuşturucunun zararları ile trafik eğitimi konusunda konferanslar veriliyor.

20- Büyük kentlerin barajlarındaki son su durumu...

- İstanbul, Ankara, İzmir ve Bursa'nın içme suyu ihtiyacını karşılayan barajlardaki aktif doluluk ortalaması yüzde 10,4 düzeyine düştü.

- Başkente su sağlayan barajlarda ortalama aktif doluluk oranı ise yüzde 3 düzeyinde bulunuyor.

21- Türkiye'nin "en"leri...

- Antalya, seracılığın da başkenti...

- Türkiye'de örtüaltı tarımın yüzde 34'ünün yapıldığı Antalya, toplam cam seraların yüzde 79'unu barındırıyor.

- Antalya'dan geçen yıl yapılan 175 milyon dolarlık yaş meyve ve sebze ihracatı, bu yıl 250 milyon dolara ulaştı. Bu rakamın yıl sonuna dek 350 milyon doları da aşması hedefleniyor.

22- Futbolda Avrupa Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turu rövanş maçları bugün yapılıyor.

- Beşiktaş, İsviçre'nin FC Zürih takımıyla İstanbul BJK İnönü Stadı'nda, Fenerbahçe de Belçika'nın RSC Anderlecht takımıyla Brüksel'de karşılaşacak.

23- Galatasaray, UEFA Kupası 2. ön eleme turunda, Hırvatistan'ın NK Slaven Koprivnica takımıyla yapacağı rövanş maçının hazırlıklarını tamamlayarak kampa girecek.

- Teknik direktör Feldkamp, Florya Metin Oktay Tesisleri'nde basın toplantısı düzenleyecek.

- Hırvat ekip de maçın son hazırlığını Ali Sami Yen Stadı'nda yapacak ve teknik direktörü Krnoslov Jurciç, çalışma öncesi basın toplantısı gerçekleştirecek.

24- Dünya Atletizm Şampiyonası, Japonya'nın Osaka kentinde sürüyor.

- Elvan Abeylegesse, bayanlar 5 Bin metre elemelerinde piste çıkacak.

25- Uluslararası Zafer Kupası Bayanlar Basketbol Turnuvası, Aydın'ın Kuşadası ilçesinde sürüyor.

- Türkiye, turnuvanın 2. gününde Sırbistan ile karşılaşacak.

26- Gençlik ve Spor Genel Müdür Vekili Mehmet Atalay, Ortaköy Yüzme Havuzu'nda düzenlenecek "GSGM Web Cup Yarışması" ödül törenine katılacak.

27- TFF 2. Lig 5. Grup'ta 3. hafta maçları bugün yapılıyor.

28- Voleybolda 2007-2008 sezonu Birinci ve İkinci Ligler ile Türkiye Kupası kuraları, Ankara'da çekiliyor.


İHA, 29 AĞUSTOS 2007 ÇARŞAMBA GÜNDEMİ

Cumhurbaşkanı Gül'ün programı

- Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, saat 10.30'da Gülhane Askeri Tıp Akademisi (GATA) diploma törenine katılacak, saat 16.00'da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı Çankaya Köşkü'nde kabul edecek.

TBMM Gündemi

- TBMM Başkanı Köksal Toptan, saat 10.00'da Gülhane Askeri Tıp Akademisi'nde düzenlenecek diploma törenine katılacak. Saat 14.40'da MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye teşekkür ziyaretinde bulunacak olan Toptan, saat 15.00'te de Demokratik Türkiye Partisi (DTP) Grup Başkanı Ahmet Türk'e teşekkür ziyaretinde bulunacak.

Başbakan Erdoğan'ın programı

- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, saat 10.30'da GATA diploma törenine katılacak, saat 13.00'te Gençler Dünya Şampiyonası'nda dereceye giren güreşçileri kabul edecek. Erdoğan, saat 16.00'da 60. hükümetin bakanlar kurulu listesini Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün onayına sunacak..

Bakanların faaliyetleri

- Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, toplu görüşmelerin 6. turunda, Kamu İşveren Kurulu ile yetkili memur konfederasyonlarının temsilcileri ile Başbakanlık Merkez Bina'da bir araya gelecek.

- Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, saat 11.00'de Türkiye'de görev süresi dolan Avusturya Büyükelçisi Jean Dunn'u kabul edecek.

- Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, İstanbul CNR Fuar Alanı'nda saat 11.00'de Zücaciye Fuarı'nın açılışını yapacak.

Siyasi partilerin faaliyetleri

- İşçi Partisi (İP), cumhurbaşkanı seçilmekle dokunulmazlığı sona eren Abdullah Gül hakkında ceza soruşturması ve davaların devamı istemiyle saat 11.00'de Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na başvuracak.

- Demokratik Sol Parti (DSP) Adana Milletvekili Mustafa Vural, saat 10.00'da basın toplantısı düzenleyecek.

Basın toplantısı, tören, eylem, panel, toplantı, görüşme, ziyaret

- Gülhane Askeri Tıp Akademisi (GATA) 2006-07 eğitim yılı mezuniyet töreni, saat 09.30'da yapılacak.

- Çukurovalılar Sosyal Yardımlaşma Dayanışma Eğitim Kültür Derneği üyeleri, saat 13.00'de Türk Tarih Kurumu Başkanı Yusuf Halaçoğlu'nu ziyaret edecek.

- KESK'in, İstanbul'dan başlayan "İnsanca Yaşam İçin Toplu Sözleşmeye Yürüyoruz" yürüyüşü Ankara'da sona erecek. KESK Genel Başkanı İsmail Hakkı Tombul, Kızılay'da basın açıklaması yapacak.

- Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı, saat 11.00'de basın toplantısı düzenleyecek.

- Çubuk Belediyesi'nin organize ettiği geleneksel 3. Uluslararası Çubuk Turşu ve Kültür Festivali'nin açılışı yapılacak.

- İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, saat 17.00'de makamında Brooklyn Belediye Başkanı Marty Markowıtz ile görüşecek.

- İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şubesi'nde saat 10.00'da bir basın toplantısı yapılacak.

- Bağcılar Belediyesi Halk Sarayı'nda saat 20.00'de ''Türk Cumhuriyetleri Kültür Köprüsü-Dostluk Gezileri'' programının gala yemeği verilecek. Yemekte farklı ülkelerden gelen 90 öğrenci, gezilerdeki izlenimlerini anlatacaklar.

- Şile İlçe Emniyet Müdürlüğü, saat 14.00'te Halk Eğitim Merkezi toplantı salonunda ''Polis Huzurun Teminatıdır'' konulu bir basın toplantısı düzenleyecek.

- Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Naim Sönmez, saat 14.00'te "Muhalefet, Meclis ve Büyük Zafer" konulu bir konferans verecek.

- Akdeniz Belediyeler Birliği'ne üye belediye başkanları, Yerel Yönetim Reform Programı uzmanları, bakanlık ve üniversite temsilcilerinin katılacağı "Yerel Yönetimlerde Reform Süreci" konulu konferans, saat 10.00'da Antalya Adonis Otel'de devam edecek.

- Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ile ATSO Başkanı Kemal Özgen, saat 11.00'de Büyükşehir Belediyesi Toplantı Salonu'nda, "Antalya'nın Markalaşması" konulu ortak bir basın toplantısı düzenleyecek.

- Hukuk fakültesini bitiren ve stajını tamamlayan görme engelli avukat Hüdayer Küçüker, Denizli'de saat 14.00'te düzenlenecek törenle avukatlık yemini ederek ruhsatını alacak.

EKONOMİ GÜNDEMİ

- Züccaciye Fuarı, CNR Expo'da saat 11.00'de konusunda öncü markaların katılımıyla düzenleniyor. Fuar, 1 Eylül tarihinde sona erecek.

- Türk Dünya Ekonomi İşbirliği Konseyi (TÜDEİK) tarafından düzenlenecek toplantıda, Türkiye ile Polonya arasındaki ekonomik işbirliği ve kardeş belediye çalışmaları tanıtılacak.

SPOR GÜNDEMİ

- Gençlik ve Spor Genel Müdür Vekili Mehmet Atalay, Ortaköy Yüzme Havuzu'nda düzenlenecek "GSGM Web Cup Yarışması" ödül törenine katılacak.

- Voleybolda 2007-2008 sezonu Birinci ve İkinci Ligler ile Türkiye Kupası kuraları, Ankara'da çekiliyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber