Terör yandaşları yalana sarıldılar

PKK terör örgütüne yakın sosyal medya hesapları Suriye iç savaşı, Körfez Savaşı, hatta 1992 Hocalı katliamına ait fotoğraf karelerini Barış Pınarı Harekatı'nda çekilmiş gibi yansıtmaya çalışıyor. Savcılıklar bu tür paylaşım ve yayınları tek tek tespit ediyor. Birgün gazetesinden Hakan Demir ile "diken.com.tr" adlı internet sitesinden Fatih G. Diler yayınları nedeniyle gözaltına alındı

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 11 Ekim 2019 07:05, Son Güncelleme : 11 Ekim 2019 06:57
Terör yandaşları yalana sarıldılar

HOCALI'DAN GÖRÜNTÜ!

Sosyal medya hesapları üzerinden yapılan paylaşımlarda 1992 yılında yapılan Hocalı Katliamı, 2014 yılında yapılan Halep katliamları ve Körfez savaşında çekilmiş fotoğraflar kullanıldı. Terör örgütüne yakın hesaplar, Suriye iç savaşı sırasında 2014 yılında çekilen ve bir annenin çocuklarına sarıldığı kareyi değiştirerek, Barış Pınarı Harekatı'nda olmuş gibi göstermek istedi. Suriye'nin İdlib kentine temmuz ayında yapılan hava saldırılarından etkilenen çocukların bir sağlık merkezinde kaydedilen fotoğraf, terör örgütüne yakın hesaplarca "Türk ordusunun saldırısı sonucu son görüntüler" ifadeleriyle çarpıtılmaya çalışıldı.

İNGİLİZCE PAYLAŞIMLAR

Yine İdlib'de Rusların hava saldırısı sonucu yüzü kanlar içinde kalmış bir çocuğun yansıdığı Ağustos 2016 tarihli bir fotoğraf karesi, uluslararası camiaya Barış Pınarı Harekatı sırasında çekilmiş gibi gösterilerek İngilizce altyazıyla manipüle edildi. Halep'te Mayıs 2014'te çekilen ve Suriyeli adamın bir çocuğun cesedini taşıdığı fotoğraf karesi, sosyal medya hesaplarınca dezenformasyon amacıyla Türkiye'nin harekatı sırasında yaşanmış gibi gösterildi.

TERÖRİSTLERE SİVİL HALK DENİLDİ

Terör örgütü kontrolünde yer alan Ceylanpınar'ın karşısındaki Resulayn'da bulunan YPG/PKK'lı teröristlerin videoları da terör örgütü hesapları üzerinden paylaşıldı. Askeri kıyafet giymeyen YPG/PKK'lı teröristlerin videoları 'Sivil halk silahlanıyor' mesajıyla yayınlandı. Örgüt destekçileri, Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı harekatları sırasında da aynı yalanlara sarılmıştı.

Fatih Özer Yasemin Asan

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber