AKP'nin her kabinesinde yer bulan 13 isim

Haber Giriş : 29 Ağustos 2007 21:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kurulmasından kısa süre sonra iktidar olan ve 3 kez hükümet kuran AKP 13 isimden hiç vazgeçmedi. Abdullah Gül'ün kurduğu 1. AKP hükümetinde yer bulan 13 isim daha sonra Recep Tayyip Erdoğan'ın kurduğu iki hükümette de görev yaptı. Bu isimlerden 7'si 3 hükümette de aynı koltuğu korumayı başardı.

Cumhurbaşkanı seçilen Abdullah Gül'ün AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yasağı nedeniyle milletvekili seçilememesi üzerine kurduğu 58. hükümette görev verdiği isimlerden 13'ü daha sonra kurulan hükümetlerde de yer buldu.

Cemil Çiçek, Mehmet Aydın, Murat Başesgioğlu, Kürşat Tüzmen, Ali Babacan, Mehmet Ali Şahin, Vecdi Gönül, Beşir Atalay, Kemal Unakıtan, Hüseyin Çelik, Recep Akdağ, Binali Yıldırım, Hilmi Güler kurulan 3 AKP hükümetinde de görev yaptı. Bu isimlerden 6'sı hükümetlerde kalmasına rağmen zaman zaman görev yerleri değiştirilirken 7'si aynı bakanlık koltuğuna oturdu.

Gül ve Erdoğan kabinelerinde aynı bakanlıkta görev yapan 7 isim şunlar:

Devlet Bakanı Mehmet Aydın, Devlet Bakanı Kürşat Tüzmen, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber