Şahin, toplu görüşme sürecini değerlendirdi

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 29 Ağustos 2007 21:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Adalet Bakanlığı görevine atanan Mehmet Ali Şahin, Fahri Kasırga'dan koltuğu devraldı. Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı sıfatıyla toplu görüşmeleri yürüten Şahin, memur konfederasyonları ile mutabakat metninin kendisi mi yoksa ilgili devlet bakanı tarafından mı imzalanacağı konusunun henüz netlik kazanmadığını belirterek, "Yüzdük yüzdük kuyruğuna getirdik. Az daha süre olsa sanırım mutabakat metninin imzalayacaktık" dedi.

60. hükümette Adalet Bakanlığı görevi verilen eski Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Şahin, 22 Temmuz seçimlerinde Cemil Çiçek'in yasa gereği Adalet Bakanlığı'ndan istifa etmesiyle geçici olarak bu göreve atanan Fahri Kasırga'dan koltuğu devraldı. Adalet Bakanlığı'nda düzenlenen devir-teslim töreninde konuşan Kasırga, görevi emin ellere teslim etmekten duyduğu sevinci ifade ederek, başlatılan yargı reformu sürecinin Şahin'le taçlanacağını söyledi.

"Bu makamlar hizmet makamlarıdır" diyen Bakan Şahin ise, Adalet Bakanlığı'nın büyük sorumluluk isteyen bir görev olduğunu vurguladı. Yargı alanında çok önemli çalışmaların yapıldığını belirten Şahin, bu çalışmaların devam edeceğini bildirdi.

Şahin ve Kasırga devir-teslim töreni sonunda birbirlerine çiçek hediye ederken, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik ise Adalet Bakanı Şahin'e sürpriz bir ziyaret gerçekleştirdi. Şahin, sivil anayasa hazırlığı ve 301. madde konusunda değerlendirme yapmasını isteyen gazetecilere, "Herkes böyle bir çalışma yapılmasını destekliyor. Ben ve bakanlığım anayasa değişikliği konusunda üzerine düşen görevi yapacaktır. 301. madde konusu ise hassas bir konu. Bu konuyu detaylarıyla inceledikten sonra değerlendirme

yapmayı tercih ederim" cevabını verdi.

Şahin, memur konfederasyonları ile yapılan ve bugün son turu gerçekleştirilen toplu görüşmelerin 31 Ağustos tarihine ertelenebileceği mesajını verdi. Şahin, şunları söyledi:

"Şu anda toplu görüşme masasından geliyorum. Sendika başkanları toplantı salonunda bekliyorlar. Bizim teklifimize karşılık her iki konfederasyon teklifte bulundu. Bakanlar Kurulu'na konuyu aktaracağım. Yetki alanında sorun var mı diye endişeler olabilir. Ben veya göreve atanan yeni bakan arkadaşımız mutabakat metnini imzalayabilir. Bu benim yaptığım 5. toplu görüşme, sanırım ayın 31'ine ertelenen yine toplantılar olmuştu. Görüşmelerde mali konular konusunda birkaç madde kaldı. Yüzdük yüzdük kuyruğuna

getirdik. Az daha süre olsa sanırım mutabakat metninin imzalayacaktık. İlgili bürokrat arkadaşlarımız konfederasyonların teklifini değerlendiriyor."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber