Hüseyin Çelik: Durmak yok, yola devam

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 30 Ağustos 2007 07:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hüseyin Çelik, kabine listesinin açıklanmasını milletvekilleri ve bakanlık bürokratları ile makamında bekledi. Listede adının geçmesiyle birlikte alkış tufanı koptu. Listenin geri kalanını öğrenemeden tebrik yağmuruna tutuldu.

Bürokratlar Çelik'e bir de pasta sürprizi yaptı. Çelik, pastayı keserek milletvekili ve bürokratlara ikram etti. Çelik'in ilk değerlendirmesi ise "Durmak yok, yola devam." oldu. Çelik, "Milli Eğitim Bakanlığı'na ilk defa atanmış olsaydım, şunu yapacağım bunu yapacağım derdim. Ama seçim beyannamesi ortada, hükümet programı yayınlanacak, yaptıklarımız var, yapacaklarımız var, devam ettireceklerimiz var. Halkın teveccühünü kazanmış projelerimizi devam ettireceğiz, yeni projeler ortaya koyacağız." diye konuştu.

Milli Eğitim Bakanlığı'nda 4,5 yılı dolduran Hüseyin Çelik, 4 yıl daha bu görevini sürdürmesi halinde Hasan Âli Yücel'in 8 yıllık Cumhuriyet tarihinde en uzun süre Milli Eğitim Bakanlığı yapma rekorunu kıracak. Bakan Çelik, bakanlığı döneminde ücretsiz ders kitaplarından müfredat değişikliğine, Haydi Kızlar Okula Kampanyası'ndan 110 bin derslik yapımına kadar önemli icraatlarda bulunmuştu. Başbakan Erdoğan da hükümetin çalışmalarını anlatırken eğitim ve sağlık alanında yapılanları ilk sırada sayıyordu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber