KESK, eyleme hazırlanıyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 31 Ağustos 2007 13:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

KESK Genel Başkanı İsmail Hakkı Tombul, en kısa zamanda iş yerlerinde ve sokaklarda etkin bir eylemlilik sürecini hayata geçireceklerini bildirdi.

Tombul, toplu görüşmelerin beklendiği gibi sonuçlandığını söyledi.

Hükümetin, gelecek yıl memurlara yüzde 2 2 zam yapma, taban aylığını 15 15 YTL artırma, 20 20 YTL ek ödeme yapma teklifiyle 744 YTL olan en düşük memur maaşının Ocak 2008'de 792, Temmuz 2008'de 841 YTL'ye çıkacağını ifade eden Tombul, söz konusu teklifin 6 aylık dönemler için yaklaşık 50 YTL'ye, günlük 1,7 YTL'ye karşılık geldiğini kaydetti. Tombul, "Bu parayla günde ancak 3 simit alınabilir. AKP Hükümeti kamu emekçileri ile adeta dalga geçmektedir" dedi.

"Sonucu belli olan bir masada olmayı kabul etmedikleri için" toplu görüşmelere katılmadıklarını dile getiren Tombul, diğer konfederasyonların ise yaptıklara çağrılara rağmen masaya oturmayı tercih ettiklerini belirtti.

Diğer konfederasyonların tutumunu eleştiren Tombul, "Sonucunda gördük ki, masada pazarlığı edilen tek şey, sendika aidat yardımlarının 10 YTL'ye çıkartılması olmuştur. Kamu emekçilerinin yaşam düzeylerinin iyileştirilmesi amacıyla oturulan masada, sendika aidatlarına zam alınarak kalkılması sendikal hareket açısından yüz kızartıcıdır. Kazanım üyelerin hak ve çıkarlarında sağlanmalıydı" diye konuştu.

"Uzlaştırma Kurulu'na sadece 5 YTL için başvurmak kamu emekçilerine hakaret etmektir. Şimdi yapılması gereken hükümeti toplu sözleşmeye zorlayacak eylem ve etkinlikler yapmaktır. Hizmet üretiminden gelen gücümüzle bu oyunu bozmaktır" diyen Tombul, hükümetin, bütçe dönemine kadar yapılacak ortak eylemlerle insanca yaşanabilecek ücretin sağlanması konusunda adım atmaya zorlanabileceğini söyledi.

En kısa zamanda iş yerlerinde ve sokaklarda etkin bir eylemlilik sürecini hayata geçirecekleri bilgisini veren Tombul, kamu emekçilerinin artık oyalanmak istemediklerini, bunun için yapılması gerekenin toplu sözleşme ve grev hakkının hayata geçirilmesi için mücadele etmek olduğunu kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber