Okul müdürü ataması Sakarya'da da yargıdan döndü

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 31 Ağustos 2007 14:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

SAKARYA'nın Kaynarca İlçesi Hatipler Seyfettin Selim İlköğretim Okulu Müdür Yardımcılığı'na 59'unci AKP hükümeti tarafından geçen nisan ayında yapılan atama, Eğitim- Sen Kaynarca İlçe temsilcisi Hüseyin Cengiz'in, bölge idare mahkemesinde açtığı dava sonucu iptal edildi.

Kadrolaşmaya karşı hukuk savaşını kazandıklarını savunan Hüseyin Cengiz şöyle konuştu:

?Mayıs 2007 döneminde göz göre göre liyakata bakılmadan eğitimde yapılan usulsüz atamalar nihayet yargıdan döndü. AKP'nin eğitimde hızlı kadrolaşmaya geçmek için Nisan 2007'de çıkardığı yönetmelikle hemen atamaları gerçekleştirmeye çalışmış, ancak Eğitim- Sen'in hukuk savaşıyla bu durum bir miktar engellenmiştir. Bu çerçevede benim de kişisel olarak yaptığım hukuki başvurumda da haklılığım belgelenmiştir.'' Başbakan Erdoğan'ın öğretmen atamalarını yaparken artık ?Hamili kart yakinimdir' devrinin kapandığını söylediğini belirten Hüseyin Cengiz, ?Buna içtenlikle katılıyoruz. Artık, ?Hamili kart Eğitim Birsenli'dir' var. Sanırım bunu söylemeyi unuttu. Dava sonucunu incelediğimde şunu da gördüm ki; kurumum ya benim hakkında bilgi sahibi değil, ya da hukuku yanıltmaya çalıştı. Bunu açıklamak onlara düşer. Çünki benim 1986 olan göreve başlama tarihimi savunmalarında 1998 diye aktarmışlar'' dedi.

Cengzi, ?Cumhuriyetimizin ve temel ilkelerinin daha çok korunmaya gereksiniminin olduğu şu devirde Zafer Bayramını daha bir içtenlikle kutluyor, cumhuriyeti, Atatürk'ü, ilkelerini daha da özümsemek için cumhuriyetin kuruluşu ve kurtuluş yıllarını herkesin yine okumasını diliyorum'' diye konuştu.

Sakarya'da Milli Eğitim Müdürlüğü yönetmeliği gereğince il ve ilçelerde 150 müdür ve müdür yardımcısı değişmişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber