Bakan Eroğlu: Kesintiler bitti, bundan sonra da olmayacak

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 01 Eylül 2007 14:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sezer KÜÇÜKKURT-Onur BAYRAM/AFYONKARAHİSAR, (DHA)

ÇEVRE ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Türkiye'nin ihtiyacının 10 katı içme ve kullanma suyu bulunduğunu bildirirken, ?Bu yıl kuraklık vakıası var. Ekim'den itibaren yağışların olacağını tahmin ediyoruz. Bu seneyi atlattıktan sonra sorun olmaz. Zaten İstanbul ve Ankara'ya el attık. Kesintiler bitti, bundan sonra da olmayacak? dedi.

Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, bakanlık koltuğuna oturmasının ardından ilk olarak memleketi Afyonkarahisar'a geldi. Afyonkarahisar- Ankara karayolu üzerindeki Bayat İlçesi'ne uğrayan ve burada kaymakamlık ile belediye başkanlığını ziyaret eden Bakan Eroğlu, ardından Afyonkarahisar'a doğru hareket etti. Kent girişinde yaklaşık 100 araçlık konvoyla karşılanan Eroğlu, kısa bir şehir turu attı. Veysel Eroğlu, önce Afyonkarahisar Valiliği'ni ziyaret etti. Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Çevre ve Orman Bakanı, Türkiye'nin su rezervlerinin toplam ihtiyacın 10 katı kadar olduğunu vurguladı. Ellerinde çok sayıda proje olduğunu anlatan Bakan Eroğlu, şunları söyledi:

?Kars'tan Edirne'ye kadar sulama, içme, sanayi, kullanma suyu konusunda ve ağaçlandırma konusunda bir çok çalışmamız var. Bu konular üzerine seferberlik ilan ettik. Bunlar zor bir şey değil. Başaramamak için hiçbir neden yok. Bana göre küresel ısınma Türkiye'yi tehdit etmiyor. İçme ve kullanma suyu konusunda ihtiyacımızın çok üstünde, 10 katı kadar suyumuz var. Vatandaşımızın da tasarrufuyla bu sorunları aşacağız. Küresel ısınma var ama bir de bu yıl kuraklık vakıası var. Bu küresel ısınmadan kaynaklanan bir şey değil. Ekim'den itibaren yağışların olacağını tahmin ediyoruz. Bu seneyi atlattıktan sonra sorun olmaz. Zaten İstanbul ve Ankara'ya el attık. Kesintiler bitti, bundan sonra da olmayacak.?

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in Ankara'daki sıkıntılarla ilgili olarak kendisini suçladığı hatırlatılan Eroğlu, ?Artık eleştirmiyor. Bugün burada olacak, kendisine sorabilirsiniz? dedi.

Afyonkarahisar Valiliği'nin şeref defterini imzaladıktan sonra kızı Merve Eroğlu tarafından hazırlanan ebru sanatıyla yapılmış eserleri Vali Haluk İmga'ya hediye eden Bakan Eroğlu, daha sonra Afyonkarahisar Belediyesi'ne geçti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber