5 Üniversite'de kayıtlar başladı

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 03 Eylül 2007 16:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Üniversite kayıtları başladı... İşte gereken belgeler...

ÇOMÜ'de kayıtlar başladı

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi'nde (ÇOMÜ), 2007-2008 eğitim öğretim yılı kayıtları başladı.

ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Ali Akdemir, bu yıl ÇOMÜ Tıp Fakültesi'ni kazanan Sertaç Saraçoğlu'nun kaydını yaptı.

ÇOMÜ Tıp Fakültesi'ni kazanan öğrencilerin bina yetersizliği nedeniyle önceki yıllarda öğrenimlerini Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nde sürdürdüğünü anımsatan Prof. Dr. Akdemir, tefrişatı tamamlanan Terzioğlu Yerleşkesi'ndeki yeni tıp fakültesi binasında bu yıl sınavları kazanan 30 öğrencinin öğrenime başlayacağını belirtti. Prof. Dr. Akdemir, ''Fakültemiz artık kendi binasında eğitim ve öğretime başladı. Bugün ilk öğrencimizin kaydını yaptık. Öğrencilerimiz teknik donanımı tamamlanan yeni binamızda öğrenim görecekler'' dedi.

Prof. Dr. Akdemir, ÇOMÜ'nün lisan ve ön lisan programlarına 6 bin yeni öğrencinin girmeye hak kazandığını belirterek yeni kayıtlarla üniversitenin öğrenci sayısının 22 bin 800 kişiye ulaştığını bildirdi.

ÇOMÜ'de bu yıl da çağdaş değerlere ve Atatürk ilkelerine duyarlı öğrencilerin yetiştirileceğine işaret eden Prof. Dr. Akdemir, yeni kayıt yaptıran tüm öğrencilere ''Nutuk'' hediye edileceğini kaydetti.


AÜ'de öğrenci kayıtları başladı

Atatürk Üniversitesi'nde öğrenci kayıtları başladı.

Edinilen bilgiye göre, Atatürk Üniversitesi'ne kayıt hakkı kazanan öğrencilerin kazandıkları fakülte ve yüksekokullara kayıtlarını 3-10 Eylül tarihleri arasında belirlenen günlerde yaptırabilecek.

Öğrencilerin kayıt yaptırmaları için ÖSYM sonuç belgesi internet çıktısı, adayın mezun olduğu okuldan aldığı diplomanın aslı ya da yeni tarihli mezuniyet belgesi, nüfus cüzdanının onaylı örneği, ikametgahı ile ilgili beyanı, 1985 ve daha önceki yıllarda doğmuş erkek adaylar için askerlik şubelerinden alınacak askerlik durum belgesi, 12 adet 4.5 x 6 santimetre boyutlarında fotoğraf ve katkı payının ödenmesi ile ilgili belgeyle başvurması gerekiyor.


İstanbul Üniversitesi'nde yeni dönem için kayıt heyecanı başladı

İstanbul Üniversitesi'nde 2007-2008 eğitim-öğretim yılı kayıtları başladı. 2007 Öğrenci Seçme Sınavı'nın (ÖSS) ardından İstanbul Üniversitesi'ni kazanan 10 bin 593 öğrenci, kayıtlarını 03-09 Eylül 2007 tarihleri arasında Beyazıt Kampusu'nda yaptırabilecek.

Dünyada ilk 500 üniversite arasına girmeye hak kazanan tek Türk üniversitesi İstanbul Üniversitesi, geçen dönemlerden farklı olarak bu dönem öğrenci kayıtlarını Avcılar yerine Beyazıt Kampusu'nde gerçekleştiriyor. Yeni dönemde üniversitede öğrenim görmeye hak kazanan 10 bin 593 öğrenciye üniversite yönetimi yoğun ilgi gösteriyor. Yeni dönem kayıtları 09 Eylül 2007 Pazar günü sona erecek.

Kayıtların önceki yıllarda Avcılar Kampusu'nda yapıldığını ve bunun öğrenciler için dezavantaj olduğunu dile getiren İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mesut Parlak, "Öğrencilerimizin bu mekanı tanımalarını istedik. Öyle öğrenciler var ki; merkez binayı görmeden mezun olup gidiyor. Önceki yıllar Avcılar'da kayıtlar yapılıyordu." dedi. Halkla kucaklaşmak gerektiğini ifade eden Rektör Parlak, kayıtları merkez kampusa almalarının öğrencilere ve velilere fayda getireceğini belirtti. İstanbul Üniversitesi'nin uluslararası standartlarda ilk 500'e giren ilk Türk ünversitesi olduğunu ifade eden Parlak, "Göreve geldiğimizden bu yana arkadaşlarımızla beraber en önemli ilkemiz; üniversite olarak belirli vizyon, misyon ve strateji oluşturarak üniversitenin çok ilerlere taşınmasını sağlamaktı. Bu nedenle eğitime ve akademik çalışmalara çok önem verdik, vermeye de devam ediyoruz. Öğrencilerimiz her yıl geldiklerinde çok daha değişik mekanlar, ortamlar görmeye başladılar. Alt yapı sorunları çözüldü. Laboratuarlar, internet gibi sorunlar çözüldü. Kısacası eğitimin altyapısı olan her türlü koşul artık İstanbul Üniversitesi'nde var." diye konuştu.

Öte yandan Rektör Parlak, Avcılar Kampusu'nda yaşanan ulaşım sıkıntısına da değinerek, "İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ile görüştük. Biliyorsunuz; Topkapı'dan Küçükçekmece'ye doğru Metrobüs yapılıyor. Biz bunun Avcılar Kampusu'na kadar gitmesini istedik. Sağolsunlar hiç ikilemeden metrobüsü Avcılar'a kadar getirdiler. Hatta metrobüs, Avcılar Kampusu'nun önünden kalkacak." şeklinde konuştu.

Adana'dan geldiğini söyleyen ve İstanbul Üniversitesi Orman Mühendisliği'ne kayıt yaptıran Mahmut Küçükkaya isimli öğrenci de, üniversiteyi güzel bulduğunu belirtti. İstanbul Üniversitesi'ni beklediğinin üzerinde bulduğunu aktaran Küçükkaya, okul başladıktan sonra üniversite derslerine ağırlık vereceğini kaydetti.


Üniversite kayıtları başladı, Burdur'a 4 bin 500 yeni öğrenci geliyor

Üniversitelerde yeni dönem kayıtların başlaması, Burdur'u hareketlendirdi. 4 bin 500 yeni öğrencinin yükseköğretim programlarına yerleştirildiği Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi'nin (MAKÜ) Rektörü Prof. Gökay Yıldız, "Burdurluların tanıtım elçisi olacak gençlerimize ev kiraları ve diğer hususta ellerinden gelen kolaylığı göstermesini bekliyoruz." diye konuştu.

2007-2008 eğitim sezonu için üniversitelere kayıt süresi başladı. MAKÜ, 10 Eylül'e kadar devam edecek kayıtların ilk gününü hareketli geçirdi. Son günlere kalmak istemeyen öğrenciler ve velileri, kayıtlara koştu. Harç parasını okul içinde yatırmak isteyen velilerin oluşturduğu yoğunluk yüzünden zaman zaman kuyruklar meydana geldi. Eğitim Fakültesi'ne 525, Sağlık Yüksek Okulu'na 127, Veteriner Fakültesi'ne 43 ve merkez ile ilçelerdeki meslek yüksek okullarına 3 bin 684 kişinin yerleştirildiğini anlatan MAKÜ Rektörü Gökay Yıldız, yeni dönem çalışmalarıyla ilgili bilgi verdi. Buna göre kayıtlar, il merkezi ve ilçelerde başladı. Öğrenciler harçlarını bankaya yatırdıktan sonra 2 ile 4 dakika arasında kayıtlarını tamamlayabiliyor. Bu yıl öğrenci sayısı biraz daha artıyor. Yıldız, aynı şekilde akademik ve idari kadronun da geliştiğini belirterek üniversitede şu an 100'e yakın öğretim üyesi, 130 civarında öğretim görevlisi, okutman ve araştırma görevlisi, 150 kadar da idari personel bulunduğu bilgisini verdi.

Yıldız, öğrencilerin zor durumda kalmaması için Burdurlulardan yeni eğitim sezonunda ev kiralarını makul seviyelerde tutmalarını istedi. Burdur'un yıllarca özlemini çektiği kendi üniversitesine kavuştuğunu ancak bunu öğrenciyi mağdur edecek şekilde kullanmaması gerektiğini anlatan Yıldız şöyle konuştu: "Üniversite öğrencileri Burdur'un misafiri sayılır. Bunlar mezun olduktan sonra kentin birer fahri temsilcisi olacak. Bu yüzden Burdur'da en iyi şekilde ağırlanmaları, ihtiyaçlarını makul rakamlara karşılayabilmeleri gerekiyor."

Fen Edebiyat Fakültesi'nin kurulacağı Sağlık Yüksek Okulu'ndaki tadilatın da devam ettiğini bildiren Rektör Yıldız, buraya ancak YÖK'ün kabulünden sonra ek kontenjanla öğrenci alabileceklerini bildirdi. Yıllardır yapımı devam eden Oditoryum binası için son olarak 1 milyon YTL'lik ödenek çıkartıldığını ve ihale sürecinin tamamlandığını anlatan Yıldız, "İstiyorduk ki yeni dönemin açılışını 800 kişi kapasiteli oditoryum binamızda gerçekleştirelim ama olmadı. Öyle ümit ediyoruz ki 2008 Ocak ayı içinde oranın açılışını yapar ve sosyal etkinliklerimiz için yeni ve güzel bir mekana sahip oluruz." şeklinde konuştu.


Çukurova Üniversitesi'ne 6 bin 596 öğrenci kayıt yaptıracak

Çukurova Üniversitesi'ne (ÇÜ) 2007-2008 akademik yılında 6 bin 596 öğrenci kayıt yaptıracak.

Yeni eğitim-öğretim yılında fakültelere 3 bin 493, yüksekokullara 166 ve meslek yüksekokullarına 2 bin 937 olmak üzere toplam 6 bin 596 öğrencinin kaydı yapılacak.

ÇÜ, kampüs içerisindeki öğrenci işleri önünde kayıt stantları kurarak öğrencilere kolaylık sağlarken kayıtların 3-7 Eylül 2007 tarihleri arasında gerçekleştirileceği bildirildi.

Kayıt standlarını gezerek bilgi alan ÇÜ Rektörü Prof. Dr. Alper Akınoğlu, öğrencilerle de sohbet etti.

Alper Akınoğlu, Ceyhan Sağlık Hizmetleri, Karaisalı, Kozan ve Yumurtalık'taki meslek yüksekokulları kayıtlarının sözkonusu yerlerde yapılacağını söyledi.

Rektör Akınoğlu, "ÇÜ'ye yeni katılan öğrencilere öncelikle 'hoşgeldiniz' diyorum. Üniversitemize geçmiş yıllara oranla daha yüksek puanlarla geldiler. Üniversitemiz hayatlarında hiç unutamayacakları bir yer edinecek. Kendileri, aileleri ve ve ülkemiz için çok çalışmaları gerektiğini düşünüyorum." dedi.

Öğrencilerin üniversitede verilen eğitimden en iyi şekilde yararlanması gerektiğine dikkat çeken Akınoğlu, "Öğrencilerimizden genç Türkiye Cumhuriyeti'ni daha ileri götürmeleri için ellerinden geleni yapmalılar. Dünyadaki üniversiteler arasında ilk 500'e giren bir üniversitede okuduklarını hatırlatarak eğitimlerini başarıyla tamamlamalarını istiyorum." şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber