'Çocuklar tatil dönüşü okulda zorluk çekebilir'

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 03 Eylül 2007 18:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Uzun bir yaz tatilinin ardından yeniden okula dönmenin çocuk için zor gelebileceğine dikkat çeken uzmanlar, çocuğun yaz boyunca yapıtğı faaliyetlerle okul arasında köprü kurmasının yararlı olduğunu söylüyor.

Kitap okuyan bir çocuğa okuduklarının okulda ev ödevleri konusunda kendisine yardımcı olacağının hatırlatılması gerektiğini vurgulayan uzmanlar uyarıyor: "Okula geri dönüş konusunda her çocuğun tepkisi farklı olmakla birlikte, gerilim yaşayan çocuklara yardımcı olmak ve okula geçişi kolaylaştırmak için yapabileceğiniz tek şey öncelikle çocuğunuzun kaygılarının nedenini belirlemektir."

Sosyal Hizmet Uzmanı Avukat Ahmet Köse, yeni bir sınıfın yeni bir zorluk anlamına geldiğini, çocukların dersleri başaramama korkusu karşısında savunma amaçlı saldırganlık gösterebildiğini kaydetti.

Köse şöyle devam etti; "Organize olmak ve güven verici rutinler oluşturmak çocuğun kendini ehil hissetmesi açısından önemli katkılar sağlayabilir. Yeni bir okul ya da sınıf arkadaş bulma konusunda endişeler duymasına neden olabilir. Okul dışı faaliyetler ya da hobilerin başka çocuklarla konuşma başlatması ve kendi olağan çevresi dışındaki çocuklarla tanıyma fırsatı sağlaması açısından yararlı olabilir. Ayrıca geçmişte başarıyla atlattığı zor durumlar hakkında konuşmanız da özgüvenini destekleyecektir. Her çocuğun okula yeniden başlama konusunda kendine has bir tepki vermesi normaldir. Bu durum sizde çocuğunuzun yaşamına kendi deneyimlerinizi tatbik etme eğilimi oluşturabilir. Kendi deneyimlerinizi hatırlamanız konuya ilişkin anlayışınızı derinleştirebilir. Çocuğunuzu dinleyin ve ona cesaret verin; ancak iyi niyet ve hatıralarınızla onun kaygılarını şiddetlendirmekten kaçının. Sonuç olarak, herzaman için işinize yarayacak en önemli şey çocuğunuzu tanımak olacaktır. Anne-babaların çoğu da çocuğunu gayet iyi tanır. Durumu gözleyin, ancak herşeyi doğru açıdan ele almaya ve büyütmemeye gayret edin. Çocukların çoğu yazdan sohbara girerken okula dönüş gerilimlerini aşmış olacaktır."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber