Okul çevresinde 'boşta gezene' kimlik sorulacak

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 04 Eylül 2007 18:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Emniyet Genel Müdürlüğü, yeni eğitim-öğretim yılı öncesinde okul ve öğrencilerin güvenliğine ilişkin yeni tedbirler alıyor.

Polis, okulların giriş ve çıkış saatlerinde resmî veya sivil ekipler görevlendirecek. Okulların çevresinde toplanan kişilerin kimlik kontrolleri yapılacak. Okul ile ilişiği olmayan, işsiz, güçsüz, boşta gezen kişilerin okul çevrelerini mesken tutmaları önlenecek. Bu kişilerin öğrencilere yönelik tehdit ve tehlike olmasının önüne geçilecek.

Narkotik birimlerinin sokak timleri, okul çevrelerinde gençleri zehirlemeye yönelik faaliyetleri önleyecek. Yasadışı faaliyet gösteren ideolojik ve bölücü örgütlerin gençleri kandırmaya yönelik çalışmaları da engellenecek. Bu tür kişiler, terör ekipleri tarafından sürekli izlenecek. Okulların açılmasından önce alışveriş merkezlerinde yankesicilik, hırsızlık gibi olaylara karşı önlemler alınacak. Okulların giriş ve çıkış saatlerinde okul çevresindeki yollarda oluşacak araç yoğunluğu dikkate alınarak, gerekli düzenlemeler yapılacak. Kahvehane, birahane, bar gibi 18 yaşından küçüklerin girmesinin yasak olduğu yerler ekipler tarafından denetlenerek, gençlerin suç ve suçlular ile kötü alışkanlıklara karşı korunması amacıyla gerekli her türlü tedbir alınacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber