İnek tepti, hastanede 'fıtık' teşhisi konuldu, evde öldü

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 04 Eylül 2007 13:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Afyonkarahisar'da, ineğin tepmesinin ardından hastaneye kaldırılan ve fıtık teşhisi konularak evine gönderilen hasta, bağırsaklarının delinmesi sonucu hayatını kaybetti. Ölen kişinin kızı, doktorların babasıyla ilgilenmediği iddiasıyla Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulundu.

Afyonkarahisar'ın İscehisar ilçesine bağlı Doğanlar köyünde, İlyas Karakaya (57) ile kızı Zakire Karakaya ahırlarındaki ineklere yem vermeye ve süt sağmaya çalışırken, İlyas Karakaya'yı inek tepti.

Acı çeken babasını eve çıkaran Zakire Karakaya, babasını ağrılarının artması üzerine köyün imamıyla İscehisar Devlet Hastanesine götürdü. İdrarını yapamayan Karakaya'ya, hastanede sonda takmaya çalışan doktorlar başarılı olamayınca, ağrı kesici iğne yaparak hastayı Afyonkarahisar Devlet Hastanesine sevk ettiler.

Afyonkarahisar Devlet Hastanesi Acil Servisi'ne gelen Karakaya'ya, doktorlar röntgen cihazının çalışmadığını, Kocatepe Devlet Hastanesine gitmesini söylediler.

Kocatepe Devlet Hastanesine getirilen İlyas Karakaya'nın röntgeni çekilerek, ağrı kesici ve sakinleştirici iğne yapıldı. Bir süreliğine sonda takılan Karakaya, ''Sende fıtık var, istediğin zaman gel ameliyat edelim'' denilerek evine gönderildi.

Sonda takılmasıyla karın şişliği biraz inen Karakaya, evine döndükten sonra ağrılarının giderek artması sonucu, sabah saatlerinde tekrar İscehisar Devlet Hastanesine kaldırılırken, yolda hayatını kaybetti.

Zakire Karakaya, İscehisar Cumhuriyet Savcılığına, babasının doktorların ilgisizliği nedeniyle hayatını kaybettiği iddiasıyla suç duyurusunda bulundu. Zakire Karakaya, ''Babamın başına gelen olayın bir daha tekrarlanmaması ve bir başka insanın da yoktan yere hayatını kaybetmemesi için suç duyurusunda bulundum. Sonuna kadar da takip edeceğim'' diye konuştu.

İlyas Karakaya'nın, Afyonkarahisar Devlet Hastanesi morgunda yapılan adli ve tıbbi muayene sonucunda, bağırsak delinmesi sonucu öldüğü tespit edildi.

Öte yandan, hastane yetkilileri konuyla ilgili açıklama yapmadılar.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber