Adalet Bakanı Şahin, 'hamili kart' haberini yazan muhabiri kutladı

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 06 Eylül 2007 14:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Adalet Bakanı M. Ali Şahin, Hürriyet'in dün gündeme damgasını vuran "Hamili kart tam gaz" haberine imza atan muhabiri aradı, tebrik etti 'vatana büyük hizmet ettin' dedi.

AKP'li Mehmet Ceylan tarafından bir tetkik hakiminin lojman işi için yardımcı olması istenen Şahin, haberin dün yayınlanmasının ardından sabah saatlerinde muhabirimiz Hasan Tüfekçi'yi aradı. Şahin, "Yürekten tebrik ediyorum. Çok önemli hizmet yaptın. Bu ülkede bazı yanlışlıkların önlenmesi için önemli bir adım olur" dedi.

Şahin, "hamili kart" uygulamasına ilişkin de, "Bazen haksızlığa uğranılmış durumlar olabilir. Onun için bunları hemen reddedecek durumda değiliz. Talepleri alırız. Ama ben bunları mutlaka yasal çerçevede incelettiriyorum. Bir haksızlık varsa bunun giderilmesini istiyorum, ama bir haksızlık yoksa da ilgili kişiye dönüp, 'talebiniz şu nedenle uygun değildir' diyorum" dedi.

AKP Genel Sekreteri İdris Naim Şahin tarafından kendisine torpil notu yazılan Başbakan Yardımcısı Hayati Yazıcı da, "Not bana ulaştı ama daha açıp bakmadım" dedi. Henüz yeni bakan olarak herkesi tanıma olanağının olmadığını, bu nedenle arkadaşlarının kendisine yardımcı olmak istemiş olabileceklerini söyleyen Yazıcı, "Ben icra memuru değilim. Bana gelecek herşeyi illa yapacağım anlamına gelmez. Ama haksızlığa uğramış olanlar olabilir, arkadaşlar bu konularda yardımcı olmak için de bu tür notlar gönderebiliyorlar" dedi.

Başbakan Tayyip Erdoğan'ın "Adam kayırma, torpil artık bitti, 'hamili kart yakınımdır' sözü artık tarihe karıştı, bunu kim yaparsa karşısında beni bulur" açıklamasını yaptığı toplantıya ev sahipliği yapan Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik de, "Bu eğer biri için referans olma anlamındaysa masum. Ama öbür türlüsünü zaten istese de yapamaz. Çünkü, devlet memuru, işçisi olabilmek artık kurallara bağlanmış durumda" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber