Çelik: Birileri üniversite kurulmasından rahatsız

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 06 Eylül 2007 18:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, ''Düşmanlık, husumet ve kin zemininde siyaset yapma anlayışını ayaklarımızın altına almış bir ekibiz'' dedi.

Van'a gelen Bakan Çelik, Ferit Melen Havaalanı'nda Vali Vekili Mustafa Yavuz, Belediye Başkanı Burhan Yenigün, bazı kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleri ile partililer tarafından karşılandı.

Polis mangasını selamladıktan sonra partililerle tek tek tokalaşan Bakan Çelik, daha sonra AK Parti Van İl Teşkilatı'nca Devlet Su İşleri 17. Bölge Müdürlüğü'nde düzenlenen toplantıya katıldı.

Bakan Çelik, burada yaptığı konuşmada, seçim sırasında siyasi partiler arasında rekabet yaşandığını ancak AK Parti'nin nezaket, demokrasinin çoğulcu vasfını elden bırakmayan, milletin iradesine önem veren bir rekabet anlayışıyla siyaset yaptığını belirtti.

Bu anlayışın geçmiş dönemlerdeki AK Parti hükümetlerine yansıdığı gibi bundan sonra da yansıyacağını ve 60. hükümetin bütün toplumun hükümeti olacağını ifade eden Çelik, ''Düşmanlık, husumet ve kin zemininde siyaset yapma anlayışını ayaklarımızın altına almış bir ekibiz'' diye konuştu.

-TÜRKİYE'NİN E-DEVLET BAŞARISI-

Çelik, AK Parti hükümetinin yaptığının, yapacaklarının başlangıcı olduğunu kaydederek, şöyle konuştu:

''Buradan bir şeyin müjdesini vermek istiyorum. Önceden halkın kuyruklarda sürünmesi gibi bir durum söz konusuydu. Okula kayıt yaptırınca, hastanede veya banka kuyruklarında halkımız rezil oluyordu. Şimdi e-devlet diye bir şey var. Yani bilgisayarı, interneti elektronik ortamda kullanarak insanların hayatını kolaylaştırmak e-devletin özelliğidir. ABD'deki bir üniversite her yıl e-devlet gelişim raporu yayınlamaktadır. Bu yılki e-devlet gelişim raporunda, Milli Eğitim Bakanlığı'nın öncülük yaptığı e-devlet uygulamalarıyla ülkemiz dünya 8'incisi olmuş ve Almanya'yı geçmiştir.''

-''BİRİLERİ ÜNİVERSİTE KURULMASINDAN RAHATSIZ OLDU''

Türk milletinin, başta eğitim ve sağlık alanlarında olmak üzere her türlü hizmetin en iyisini alması gerektiğini ifade eden Çelik, şunları kaydetti:

''Almanya'da bir tıp fakültesindeki öğretim üyesine ortalama 22 öğrenci, bizde 3-4 öğrenci düşüyor. Bu da bizim öğretim üyesi sıkıntımız olmadığı anlamına geliyor. Yeni tıp fakülteleri kuralım diyoruz YÖK 'olmaz' diyor. Biz de 'olur' dedik ve geçen dönem Sağlık Bakanlığı'yla işbirliği içerisinde Türkiye'nin birçok ilinde tıp fakültesi açtık. Demek ki oluyormuş. Geçen dönem 32'si devlet üniversitesi olmak üzere toplam 39 üniversite kurduk. Ama birileri bundan rahatsız oldu. Niye rahatsız oluyorsunuz beyler? Muş'ta, Bitlis'te, Bingöl'de üniversite olması niçin birilerini rahatsız etsin? Bunlar bir günde bizim istediğimiz üniversiteler olacak mı, olamayacak. Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi 1982'de kuruldu. Üniversitenin bütün binaları, alt yapısı, her şeyi bitmiş mi, bitmemiş. Dünyanın hiç bir yerinde bugün kurulan üniversiteler ertesi gün Harvard olmamış.'' Bütün alanlarda yaptıkları hizmetlerin Türkiye'yi muasır medeniyet seviyesine çıkarmak için olduğunu belirten Bakan Çelik, ''Bunu da gönül birliği içerisinde, el ele vererek başaracağız'' diye konuştu.

Bakan Çelik, daha sonra, Van Sağlık Müdürlüğü'ne bağlı 112 Acil Komuta Kontrol Merkezi'nin açılış törenine katıldı.

Merkezin açılışını Vali Vekili Mustafa Yavuz'la yapan Çelik, merkezde incelemelerde bulundu

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber