Diyanet'ten müftülere genelge: 'Jet İmam' haberlerine imkan vermeyin

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 07 Eylül 2007 11:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. İzzet Er, müftülüklere teravihlerde özellikle namaz kılma usulü ve adabına riayet edilmesi, "Jet İmam' gibi magazinel ifadelere imkan verilmemesi uyarısında bulunduklarını söyledi.

Er, 13 Eylül'de başlayacak Ramazan dolayısıyla müftülüklere 10 Ağustos 2007 tarihinde bir genelge gönderdiklerini kaydetti.

Genelgede müftülüklerden öncelikle oruç ibadetinin sıhhatli bir şekilde yerine getirilmesi için vatandaşın bilgilendirilmesini istediklerini belirten Er, görevlilerin Ramazan ayının ilk günlerindeki vaaz ve irşad programlarında orucun sağlıklı bir şekilde tutulması için vatandaşlara neler yapmaları gerektiği konusunda aydınlatılmasına ilişkin çalışmalar yapılmasını tavsiye ettiklerini anlattı.

Müftülüklerden, hatimli teravih namazı kılmak isteyen vatandaşların taleplerine imkan vermelerini istediklerini anlatan Er, müftülüklere, ayrıca kendi bölgelerindeki ihtiyaç sahibi insanlara, onları rencide etmeden, yardımda bulunmaları, imkanları ölçüsünde iftar programları hazırlamaları hususunda da önerilerde bulunduklarını belirtti.

Ramazan ayında, Ekim ayının ilk haftası olan "Camiler Haftası" ve Hz. Ali'nin şehit edilmesinin 1346. yılı dolayısıyla programlar da hazırladıklarını kaydeden Er, bu kapsamda konferanslar, konuşmalar ve sempozyumlar düzenleyeceklerini bildirdi. Er, ayrıca Hz. Ali'nin şehit edilmesinin yıl dönümü nedeniyle mevlit okutacaklarını kaydetti.

Kadir Gecesi'ne de genelge içinde özel bir yer verdiklerini anlatan Er, bu gecede müftülüklerin belirleyeceği ve güvenlik önlemlerinin uygun olduğu camilerin sabah ezanına kadar açık kalacağını belirtti.

Ayrıca, vatandaşların Ramazan ayını tebrik eden Er, "Müftülüklerimiz vatandaşlarımıza her şekilde yardımcı olmaya çalışacaklardır. Bunların dışında vatandaşlarımız kafalarına takılan hususlar olursa müftülüklerimize müracaat etmeyi ihmal etmesinler. Yanlış yerlerden bilgi öğrenmesinler, hele magazinel unsurlardan uzak dursunlar" dedi.

Başkentte Ramazan'ı en iyi şekilde geçirmek için bir dizi programlar hazırladıklarını kaydeden Ankara Müftüsü Hakkı Özer ise programın esasını vaaz ve irşad programlarının oluşturduğunu söyledi.

Ramazan ayında kadın vaizler tarafından hanımlara özel vaaz programları düzenlediklerini anlatan Özer, teravih namazlarına kadınların gelmesi için her sene olduğu gibi bu senede görevlileri uyardıklarını dile getirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber