Bakanlık müfettişleri, hastane yangınını araştıracak

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Eylül 2007 13:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi yangınını Bakanlık müfettişleri soruşturacak

SAMSUN (CİHAN)-Samsun Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'nde günün ilk saatlerinde yangın çıktı. Kapalı erkek koğuşunda çıkan yangın, kısa sürede binayı sardı. Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi yangınını Bakanlık müfettişleri soruşturacak.

Hastane personeli ve vatandaşların çaresiz bakışları altında kadın koğuşu, poliklinik binası ve idari binaya sıçrayan yangın, itfaiye ekipleri müdahale etti.

Ekipler bir yandan yangını söndürmeye çalışırken, hastane yetkilileri ise hastaları yan binaya taşıdı. Mahkum sıfatında olanlar ise E Tipi Kapalı Cezaevi'ne götürüldü.

Yoğun duman sebebiyle zehirlenen 2 hasta tedavi altına alındı. ıÜüHastanede görev yapan hemşire eşinin yanına giden Jandarma Uzman Çavuş Oğuz Yılmaz, yangın söndürme çalışmasına katıldığı sırada çatının çökmesi sonucu ayağından yaralanarak Gazi Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Olay sırasında kayıp olduğu söylenen Kadir Akarsu (56) isimli hastanın ise alevlerden kaçamayıp yanarak can verdiği anlaşıldı.

İl Jandarma Komutanlığı, İl Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Ekipleri'nin yoğun güvenlik önlemi aldığı olayda, çevre ilçe ve belde belediyelerinin itfaiye ekipleri de söndürme çalışmalarına katıldı.

3 saatte kontrol altına alınan yangın, hastane kayıtlarını, arşivleri, resmi belge ve yazışmaları yok ederken, büyük çaplı maddi hasara neden oldu. Tarihi bir yapıda olup bir süre önce ahşap malzeme ile yeniden donatılan Başhekimlik binası ise kullanılamaz hale geldi.

Olay yerine gelen hastanenin başhekimi Dr. Osman Salış, yangının sigaradan çıkmış olabileceğini kaydetti.

Bazı ziyaretçilerin hastalara gizlice sigara ve çakmak gibi yanıcı maddeler verdiğini ifade eden Başhekim Salış, "Muhtemelen yangında böyle bir bilinçsizliğin sonucu. Olay bir hastamızın yatak çarşafını ve perdesini yakmasıyla çıkmış. Bir tane can kaybımız söz konusu. 3 hastamızda zehirlendi. Şuan tedavileri sürüyor. Çok üzgünüz." dedi.

Bu arada yangının neden çıktığı konusunda kesin bir kanaate varmak amacıyla Sağlık Bakanlığı'nın hastaneye müfettiş göndereceği belirtildi.

İl Sağlık Müdürü Mustafa Kasapoğlu da, yangının çıkış nedenini kesin olarak bilmediklerini kaydetti. Görgü şahitlerinin çekişkili ifadeler verdiklerini belirten Kasapoğlu, "Şuan sebebi belli değil. Bilirkişi raporunu bekliyoruz. Kesin sonuç, yapılacak incelemeler neticesinde ortaya çıkacak." diye konuştu.

Öte yandan olayın hemen ardından geniş çaplı soruşturma başlatan Samsun Valiliği incelemelerini sürdürüyor.

Bayındırlık ve İskan İl Müdürlüğü ekiplerinin hasar tespit çalışmalarına başladığını kaydeden Samsun Vali Yardımcısı Raif Özener, yanan binanın bazı bölümlerinde çökme tehlikesi yaşandığını, bu sebeple çalışmaların zorlukla yürütüldüğünü söyledi.

Özener, "Hastanenin faaliyetleri konusunda bundan sonraki süreçte neler yapılabileceğini bilmiyoruz. Bunun için Sağlık Bakanlığı'ndan bir heyet Samsun'a geliyor. Yangınla ilgili çeşitli incelemelerde bulunacaklar. Bu incelemelerin ardından bir karara varılacak." şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber