Uzlaştırma Kurulu, memur sendikalarını dinledi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 07 Eylül 2007 13:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kamu İşveren Kurulu ile yetkili memur sendikaları arasında yürütülen toplu görüşmelerde anlaşma sağlanamaması üzerine devreye giren Uzlaştırma Kurulu, Türkiye Kamu-Sen ve Memur-Sen yetkililerinin görüşünü aldı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'na saat 10.00'da Türkiye Kamu-Sen, 11.00'de ise Memur-Sen heyeti gelerek, çalışmalarını sürdüren Uzlaştırma Kurulu'na görüşlerini aktardı.

Türkiye Kamu-Sen Genel Toplu Görüşme Sekreteri Nazmi Güzel, çıkışta gazetecilere yaptığı açıklamada, toplu görüşmelerdeki taleplerinden vazgeçmediklerini bildirdi.

Güzel, kamuda 860 YTL olan açlık sınırı seviyesinin altında maaş alan 300 bin civarında memur olduğunu kaydetti. Kamu kesimi toplu iş sözleşmelerinde, ikramiyeler de dahil edildiğinde, en düşük işçi ücretine net 170 YTL zam yapıldığını ifade eden Güzel, kamu işçilerine uygulanan formülün, memurlar için de uygulanmasını istediklerini anlattı.

Nazmi Güzel, Kamu İşveren Kurulu'nun kendilerine önerdiği ortalama zam oranının yüzde 6.7, taleplerinin ise ortalama yüzde 11 oranına denk geldiğini belirtti. Güzel, "Biz, teklifimizi ve teklifimizin getirdiği toplam yükü Uzlaştırma Kurulu'na aktardık. Kamu İşveren Kurulu'nun, tekliflerimizin karşılanabildiği kadarının bu dönem içinde, karşılayamayan kısmının 2 yıl içinde ödeneceğini taahhüt etmesi durumunda, bu öneriyi kabul edeceğimizi söyledik" diye konuştu.

Memur-Sen

Memur-Sen Genel Mevzuat ve Toplu Görüşme Sekreteri Mehmet Hadi Erdoğmuş da Uzlaştırma Kurulu'na görüşlerini aktardıklarını belirtti.

Kamu İşveren Kurulu'nun önerisini kabul edemeyeceklerini bildirdiklerini anlatan Erdoğmuş, "Uzlaştırma Kurulu, neden denge tazminatı üzerinde bu kadar durduğumuzu sordu. Kamuda büyük ücret adaletsizliği olduğunu söyledik. Bunun da ancak denge tazminatıyla giderilebileceğini anlattık" dedi.

Uzlaştırma Kurulu kararlarının bağlayıcı olması yönündeki taleplerini kurul üyelerine aktardıklarını bildiren Erdoğmuş, en fazla 2 çocuk için verilen çocuk yardımındaki sınırlamanın da kaldırılmasını istediklerini, ancak kurulun "buna sıcak bakmadığını" ifade etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber