Hastaneden randevu için ?alo' yetecek

Kaynak : Türkiye
Haber Giriş : 08 Eylül 2007 21:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ANKARA - Sağlık Bakanı Recep Akdağ, sağlıkta yeni dönemde hasta memnuniyetinin ön plana çıkarılacağını belirterek, telefonla randevu sistemine büyük yenilik getireceklerini, dört yıldızlı otel seviyesinde hastanelerin yapılacağını söyledi. Bakan Akdağ, TGRT HABER TV Ankara Temsilcisi Murat Odabaş'ın hazırlayıp sunduğu ?Ankara'nın Gündemi? programında sağlıkta ikinci dönem eylem planını açıkladı. Eylem planının iki büyük cilt halinde ana hatlarının hazır olduğunu ve Başbakan Erdoğan'a sunulduktan sonra kamuoyuna açıklanacağını ifade eden Akdağ, yeni dönemde aile hekimliğine büyük önem vereceklerini şu an 11 ilde 9 milyon kişiye hizmet veren sistemi 2009 yılına kadar bütün Türkiye'ye yaygınlaştıracaklarını açıkladı. Aile hekimliğinde alt yapı probleminin olmadığını ancak doktorlara verilen eğitim nedeniyle gecikmenin yaşandığını anlatan Akdağ, ?11 ilde gerçekten mükemmel sonuçlar aldık. Akdağ Türkiye'nin aile hekimliğinde önemli mesafenin aldığını ve bu konuda dünyanın önde gelen ülkeleri arasına gireceğini dile getirdi.

Harcamalar artacak

Türkiye'nin refah ülkesi olma yolunda ilerlediği ve doğal olarak sağlık harcamalarının arttığına işaret eden Akdağ, ?350 dolarlara yaklaşabiliriz. 200 dolardan buralara çıktık. Önemli olan sağlık harcamalarının kontrolsüz ve gücümüzü aşacak kadar artmaması? şeklinde konuştu. Türkiye'nin sağlık konusunda bazı Avrupa ülkelerinden daha ileride olduğuna dikkat çeken Akdağ, Türkiye'de bir MR çekiminin

35-40 euro arasında olduğunu ancak İspanya'da bu rakamın 250 euro olduğunu söyledi.

?Memnuniyet önceliğimiz'

Yeni dönemde hasta hakları ve memnuniyeti konusuna hız vereceklerinin altını çizen Akdağ, şöyle konuştu: ?Yöneticilerin başarısını takip edeceğiz. Bakan geliyor hastaneyi temizleyelim tarihe karışıyor. Hastanenizi düzenli olarak takip edeceğiz. Hastanelere puan vereceğiz. 50 puan alınca alarm çaldı demektir. Yeni randevu sistemi başlatıyoruz. Merkezi çağrı merkezi bütün hastaneleri birlikte değerlendirecek. Telefonda karşınıza tıbbı sekreter çıkacak. Vatandaşı istediği hastane ve bölüme yönlendirmede yardımcı olacak.? Bakan Akdağ, ambulans hizmetlerinde kalitenin sağlanması için çalıştıklarını ifade ederek ?Ambulas istasyon sayıları arttı. İçinde gerektiğinde kalp şoku yapabileceğimiz şekilde teciz edildi. Hava ambulansı da sisteme katacağız? dedi.

> Otel seviyesinde hastaneler

Bakan Akdağ, önümüzdeki dönemde dört yıldızlı otel seviyesinde hastanelerin hizmete gireceği müjdesini verdi. Bu uygulama için şartnamelerin hazırlandığını ifade eden Akdağ, kamu-özel sektör işbirliği ile de yeni hastanelerin hizmete gireceğini dile getirdi. Bakanlığın arsayı 25 yıllığına özel sektöre vereceğini, girişimcilerin hastane yapacağını, tıbbi hizmetleri de yine bakanlığın sağlayacağını vurgulayan Akdağ, bakanlığın kira öder gibi ödeme yapacağını, 25 yıl sonra hastaneyi geri alacağını söyledi. Akdağ, yeni dönemde yapılan hastanelerde bir odaya en fazla iki, üç yatak koyduklarını da bildirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber