Bakan'ın dramı

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 09 Eylül 2007 08:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

KARDEŞLERİNİ KUŞPALAZI NEDENİYLE KAYBETMİŞ

Bakan'ın dramı

Artvin'de doğup büyüyen Bakan Çelik, 3 kardeşini kuşpalazından kaybettiğini belirterek, "Buna rağmen, memleketime duyduğum sevgi çok büyük" dedi

Çalışma Bakanı Faruk Çelik, geçmişte üç kardeşini kuşpalazı hastalığından Artvin'de kaybettiğini belirtti.

"Geçmişten Geleceğe Artvin" projesi kapsamında, Halkbank Genel Müdürlüğü'nün katkılarıyla Artvin Valiliği tarafından hazırlanan, "Göğe Komşu Topraklar" adlı tanıtım filmi, Halkbank Genel Müdürlüğü Konferans Salonu'nda önceki akşam gösterildi. Burada konuşan Bakan Çelik, doğumundan 12 yaşına kadar Artvin'de yaşadığını belirterek, "Göğe bakan kayalıklar, dağlar... Ovalardan ibaret yerlerde, doğduğumuz yerin özlemini içimizden çıkarıp atmak mümkün değil" dedi.

Üç kardeşini, kuşpalazı hastalığından Artvin'de kaybettiğini üzülerek anlatan Çelik, bu şehrin kendisinde yarattığı hüzne değindi. Çelik, "Buna rağmen, doğduğum yere karşı duyduğum sevgi çok büyük" dedi. "Tabii olmak, güzel olmaktır" diyen Çelik, memleketinin güzelliğinin, tabii olmasından kaynaklandığına dikkat çekti.

Artvin Valisi Cengiz Aydoğdu da ilin, "Gördükten sonra anlatılacak bir şehir" olduğunu ifade ederek, "Artvin, adeta Tanrı'nın ülkemize bir lütfudur. İlimize yönelik çok fazla film yapılmış. Farklı bir şey yapalım dedik. Artvin üzerine bir şiir yazalım istedik" diye konuştu.

Kuşpalazı nedir?

Difteri olarak da bilinen kuşpalazı, bir bakterinin solunum yoluyla boğaz, burun, göz ve derideki yaralarda yerleşmesiyle ortaya çıkan bulaşıcı bir hastalık. Kış aylarında daha çok görülen kuşpalazı, erken teşhis konulmazsa ölüme yol açabiliyor. Nefes darlığı, kuru öksürük ve yüzde morarma gibi belirtileri olan kuşpalazına yakalanan hastaların ateşi 40 dereceye kadar çıkabiliyor. Tedavi için ise erken teşhis ve hastanın tecrit edilmesi zorunlu. Hastaların, öldüğü sırada çırpınması nedeniyle, halk arasında "kuşpalazı" olarak biliniyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber