9 Eylül 2007'den Önemli Gündem Başlıkları

Haber Giriş : 09 Eylül 2007 09:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

BAŞBAKAN ERDOĞAN VE MHP LİDERİ BAHÇELİ SÖĞÜT ŞENLİKLERİNDE

-726. Ertuğrul Gazi'yi Anma ve Söğüt Şenlikleri Bilecik'in Söğüt ilçesinde yapılıyor. Şenlikte, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli konuşma yapacak.

-ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ TARTIŞMALARI:

-CHP: ?AKP ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİYLE REJİMİ Mİ DEĞİŞTİRİYOR??

-CHP Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen, ?Anayasanın değiştirilmesinde katı bir tutumda değiliz, hangi maddelerden rahatsızlık varsa, oturup konuşuruz. Ama anayasanın tümüyle kaldırılıp yepyeni bir anayasa değişikliğine gidilmesinin anlamı, rejim değişikliğidir. Rejim değişikliğine gidildiği kuşkusu taşıyoruz. Atatürk Cumhuriyetini bitirip, İkinci Cumhuriyeti mi kurmaya mı karar verdik?? dedi.

-CHP Manisa Milletvekili Şahin Mengü, anayasa değişikliği çerçevesinde, Geçici 15. Maddenin kaldırılmasının hukuki sonuçlarını değerlendirirken, ?Geçici 15. Maddenin kaldırılması durumunda, Milli Güvenlik Konseyi (MGK) üyeleri hakkında dava açılırsa yargılanabilirler. Konsey üyeleri, zaman aşımından yararlanamazlar? dedi.

-AKP:ANAYASA İÇİN MADDE YAZIMINA HENÜZ BAŞLAMADI

-Meclis Anayasa Komisyonu Başkanı ve AKP'nin Anayasa Taslağını hazırlayan 11 kişilik kurulda bulunan Prof Burhan Kuzu, Bilim Heyetinin hazırladığı metin üzerinde genel olarak değerlendirme yaptıklarını ancak henüz yazımı tamamlanmış madde bulunmadığını söyledi

-Kuzu, ?Şu anda kamuoyunda tartışılanlar, Bilim Heyetinin hazırladığı metin. Onlar veriyorlar, buna da karışamayız. Bu metni, AKP'nin parti programı ve seçim vaatleri bakımından gözden geçirmesinde yarar var. Asıl metin ortaya çıktıktan sonra konsensüs aranacak? dedi.

-CHP KURULUŞ YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLUYOR

-CHP'nin kuruluş yıl dönümü nedeniyle Genel Başkan Deniz Baykal ve partililer Anıtkabir'i ziyaret edecek. (Saat: 10.30)

-Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül ve taraftarları da "999" parolasıyla CHP Genel Merkez önünde yapacakları eylemle Genel Başkan Deniz Baykal'ı istifaya çağıracak. (Saat: 9.00)

-CHP HATAY MİLLETVEKİLİ DURGUN'A ANTAKYA BELEDİYESİ'DEN CEZA

-Antakya Belediyesi, CHP Hatay Milletvekili Gökhan Durgun'u ?Gelişi güzel yerlere ihtiyaç giderme? suçunu işlediği gerekçesiyle 117 YTL idari para cezasına çarptırıldı

-DSP LİDERİ SEZER'İN BASIN TOPLANTISI

-DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, partisinin İstanbul il merkezinde basın toplantısı yapacak. (Saat: 12.00)

-YÜKSELEN PİYASALARDA RİSK RAPORU:"TÜRKİYE'NİN POLİTİK RİSKİ ARTIYOR"

-Euroasia Group ve Citi Private Bank tarafından yayınlanan Eylül ayı global risk raporunda Türkiye için "politik risk artıyor" uyarısında bulunuldu. Raporda Türkiye'nin istikara kavuşması için Cumhurbaşkanı Gül'ün laik kesimlerle eski partisi AKP arasında dengeyi kurması gerektiği yazıldı. Türkiye, 24 yükselen piyasa risk sıralamasında Ağustos ayına göre iki sıra geriledi.

-PİYASALAR ABD EKONOMİSİNE KİLİTLENDİ

-ABD piyasalarında geçen cuma gnü yaşanan dalgalanma, global kriz tartışmaları tekrar başladı. Türkiye'deki uzmanlar, İMKB'de gelecek hafta içinde ciddi oynamalar beklenmezken, gözler 14 Eylül'de ABD'de açıklanacak ekonomik verilere çevrildi.

-200 MİLYAR DOLARLIK İHRACAT İÇİN ?TİC-TAK?LAR GELİYOR

-İhracatı 2013 yılında 200 milyar dolara çıkarmayı hedefleyen 60. Hükümet, yeni icraat döneminde dış satımı artırmak için ?Ticaret Takımları?nı (Tic-Tak'lar) hızla devreye sokacak.

-İHRACATIN BEŞTE BİRİ TEKSTİL VE GİYİMDEN

-Tekstil ve giyim ürünleri ihracatı yılın ilk yedi ayında 11.8 milyar dolarla toplam ihracatın yüzde 20.2'sini oluşturdu.

-PARA ARZINDA DARALMA

-En geniş tanımla para arzı olan M3 17-24 Ağustos haftasında 5.5 milyar YTL daralarak 358.3 milyar YTL'ye geriledi. Para arzında yılbaşından bu yana yaşanan genişleme yüzde 12 oranında 38.5 milyar YTL olarak gerçekleşti.

-İSPANYA'DA KARİKATÜR KAZASI AVRUPA PARLAMENTOSU'NDA

-İspanya'da El Jueves dergisi 2 bin 500 euro doğum yardımını hicvetmek için Prensle Prensesi yatakta gösteren karikatür yayınladı. Karikatürde ?fazla çalışmamakla? eleştirilen Prens "Hamile kalırsan, bu benim hayatımda elde edeceğim en kolay kazanç olacak" diye konuşturuldu? Dergi İspanya'da toplatılınca konu Avrupa Parlamentosu'nda gündeme geldi.

-OTELLERİN İFTAR MÖNÜLERİ BELLİ OLDU

-Ramazan ayı için hazırlık yapan oteller, geleneksel Türk mutfağı ve saray mutfağı yemekleriyle birbirinden zengin iftar mönülerini oluşturdu. Menülerini hazırlayan otellerde, yemeklerin yanı sıra canlı tasavvuf müziği, davulcu ve şerbetçi gibi unsurlarla da Ramazan ayının havasını yansıtılacak. Oteller, iftar mönüsü fiyatlarını da belirledi. Bu yıl İstanbul Ankara ve İzmir otellerindeki iftar fiyatları, 59 YTL ile 22 YTL arasında oldu.

-"MİNİ MİNİ BİRLER" YARIN DERS BAŞI YAPACAK

-Milli Eğitim Bakanlığı'nın, geçen yıl başlattığı ?okula uyum programı? çerçevesinde ilkokul 1'inci sınıfa kayıt yaptıran öğrenciler, yeni eğitim-öğretim yılına 10 Eylül Pazartesi günü başlayacak. Diğer öğrenciler için eğitim öğretim yılı 17 Eylül Pazartesi günü başlayacak. 28 Ocak 2008'de yarı yıl tatiline girecek öğrenciler 11 Şubat'ta ikinci yarı yıla başlayacak. 13 Haziran'da ise yıl sonu tatili başlayacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber