Eşi 4/B'li olan kadrolu personel eş durumu tayini isteyebilir

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 10 Eylül 2007 16:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türk Sağlık-Sen Genel Merkezi, 4/B'lilerin eş durumu tayinleri dolayısıyla oluşan mağduriyetlerini bir nebze olsun gidermek için yeni bir çalışma yaptı. Buna göre 4/B'li eşinin yanına atanmak isteyen kadrolu personel, ilk olarak dilekçeyle hastane idaresine başvuracak. Bu talebin reddedilmesi ya da 60 gün içinde cevap verilmemesi durumunda yine Türk Sağlık-Sen'in hazırladığı örnek dava dilekçesi ile İdare Mahkemesinde dava açacak. Türk Sağlık-Sen'in hazırladığı kuruma ve mahkemeye başvuru dilekçelerinde, Eş durumu tayininin yapılması gerektiğiyle ilgili kanuni gerekçelerle birlikte, Kayseri İdare Mahkemesinin bu yönde verdiği bir karar da emsal olarak gösterildi.

Konuyla ilgili olarak bir değerlendirmede bulunan Türk Sağlık-Genel Başkanı Önder Kahveci, 4/B'li personele eş durumundan tayin için dava açtıklarını hatırlatarak ?Açtığımız dava esastan görüşülmeye devam ediyor. Tüm 4/B'lilere eş durumundan tayin hakkı verilerek parçalanan ailelerin mahkemeden gelecek olumlu kararla birleşmesini ümit ediyoruz. Ancak, dava sonuçlanana kadar, eşi kadrolu olan 4/B'li personelin mağduriyetlerini gidermek için böyle bir çalışma yaptık.? dedi.

İşte örnek dilekçe:


KADROLU PERSONELİN 4/B'Lİ EŞLERİNİN YANINA EŞ DURUMUNDAN TAYİN İÇİN HASTANEYE VERİLECEK BAŞVURU DİLEKÇESİ

SAĞLIK BAKANLIĞI PERSONEL GENEL MÜDÜRLÜĞÜ'NE

Gönderilmek Üzere

................................ DEVLET HASTANESİ BAŞHEKİMLİĞİ'NE

........................ Devlet Hastanesi emrinde ....................... olarak görev yapmaktayım.Eşim ise ........................... Devlet Hastanesinde 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4/B maddesine tabi sözleşmeli .................... olarak çalışmaktadır. .......... eşim ve çocuğumdan ayrı olarak görevime devam etmekteyim.Oysa ki, Anayasamızın ?Ailenin Korunması? başlığını taşıyan 41.maddesinde ?Aile, Türk toplumunun temelidir ve eşler arasında eşitliğe dayanır.Devlet, ailenin huzur ve refahı ile özellikle ananın ve çocukların korunması ve aile planlamasının öğretimi ile uygulanmasını sağlamak için gerekli tedbirleri alır, teşkilâtı kurar.? Hükmü yer almaktadır.

Ayrıca, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 72. maddesi ve Sağlık Bakanlığı Personeli Atama ve Nakil Yönetmeliğinin ?Eş Durumu Nedeniyle Atama? başlığını taşıyan 20.maddesinde söz konusu atamanın yapılmasını engelleyecek herhangi bir hüküm bulunmamaktadır.Yine, kadrolu sağlık personelinin sözleşmeli eşinin yanına atanmasına dair Kayseri İdare Mahkemesi kararı bulunmaktadır.

Bu itibarla, yukarıda bahsetmiş olduğum yasal mevzuatlar ve ilgili mahkeme kararı çerçevesinde naklen atamamın eşimin görev yaptığı ................... iline yapılması hususunda gereğini önemle arz ederim. ......../......./2007

Adres:

Ad ? Soyad
İmza

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber