'Çiş' kavgası büyüyor

Kaynak : Vatan
Haber Giriş : 11 Eylül 2007 07:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sokakta ihtiyacını giderdiği gerekçesiyle ceza kesilen vekilden belediye başkanı hakkında şok iddia

Masasına 3 kez 85 bin YTL bırakıldı

CHP Hatay Milletvekili Gökhan Durgun'un sokağa rastgele işediği iddiasıyla Antakya Belediyesi'nce 117 YTL 'çis cezası' kesilmesinin yankıları devam ediyor. Durgun, Hatay Belediye Başkanı AKP'li Mehmet Yeloğlu'nun masasına havaalanı ihalesi için 3 kez 85'er bin YTL bırakıldığına ilişkin elinde kaset bulunduğunu iddia etti. Bu parayı, Hatay'da bir bürokratın Yeloğlu'na götürdüğünü, bu olayı da söz konusu bürokratın bir arkadaşına anlatırken kaydedilen ses kasetinin elinde olduğunu savunan Durgun suç duyurusunda bulunacağını söyledi. Yeloğlu'nun parayı alıp almadığını bilmediğini, ancak bürokratın aracılık ettiği şirketin Hatay Havaalanı'nın alt yapı ihalesini kazandığını ileri süren Durgun, ?Gerçekler ortaya çıkacak? dedi.

Benim alnım açık, ne belge varsa çıkarsın

Antakya Belediye Başkanı AKP'li Mehmet Yeloğlu, milletvekili Durgun'a verilen ?çiş cezası'nın bu kadar büyütülmemesi gerektiğini söyledi. Yeloğlu, afiş kavgası sırasında olay yerine giden zabıta ekiplerinin sokağı kirleten birini görüp tutanak tuttuğunu, imzalatmak için yanlarına gittiklerinde Durgun ile karşılaştıklarını, korkup bir şey söyleyemediklerini söyledi. Yeloğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: ?Tutanağı imzalatamadıkları için kesip encümene göndermişler. Biz de muhatabın milletvekili olduğunu düşündük. Milletvekillerinin topluma örnek olması gerektiği düşüncesiyle cezayı onayladık.? Yeloğlu, Durgun'un rüşvet iddialarıyla ilgili ise ?Benim alnım açık. Kim elinde ne varsa döksün ortaya. Bu çok çirkin ve asılsız bir iftiradır. Eğer gerekirse ben de çıkar konuşurum? dedi.

Vekile ceza yazılır mı?

CHP'li Durgun'a AKP'li Antakya Belediyesi tarafından kesilen 'çiş cezası'na itiraz edebileceği ileri sürüldü. Kabahatler Kanunu'nda dokunulmazlık zırhı bulunan milletvekillerine kabahat suçu işlemesi halinde ceza yazılıp yazılmayacağı yönünde açıklık getirilmediği, yalnızca kanunun 8'inci maddesinde temsilcilik görevi yapanlara da idari yaptırım uygulanabileceği belirtiliyor. Birçok yerde belediyelerin zabıta müdürlükleri böyle bir cezayı hiç uygulamadıklarını söylerken, adliyelerdeki Kabahatler Bürosu'nda çalışan bazı görevliler, idari para cezası olduğu için milletvekillerine de ceza yazılabileceğini söyledi. Bazı hukukçular ise yargılamayı gerektirmeyen cezaların milletvekillerine de yazılabileceğini belirterek şöyle dedi:

?Milletvekili, hakkında belediyece yazılmış bu cezaya sulh ceza mahkemesine giderek itirazda bulunabilir. Mahkeme, konunun yargıyı gerektirip gerektirmediği konusunda bir karar verir. Eğer, konu yargılamayı gerektiriyorsa milletvekili hakkında dokunulmazlığı nedeniyle yargılama süreci durdurulur. Eğer, yargılamayı gerektirmiyorsa milletvekili belediyece yazılan bu cezayı ödemekle yükümlüdür.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber