Danıştay, MEB'nın yönetici atama genelgesini de durdurdu

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 11 Eylül 2007 19:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Danıştay 2. Dairesi, yürürlüğü durdurulan Milli Eğitim Bakanlığı Yönetici Atama YÖnetmeliği'ne dayanılarak yayımlanan genelgenin iptali istemini reddeden Milli Eğitim Bakanlığı işleminin yürütmesini durdurdu.

Eğitim-Sen'den yapılan yazılı açıklamada, sendikanın açtığı dava sonucu, Danıştay 2. Dairesi tarafından 13 Nisan 2007 tarihli Yönetici Atama Yönetmeliği'nin yürütmesinin durdurulmasına karar verildiği anımsatıldı.

Milli Eğitim Bakanlığının, ''atamaların en kısa sürede tamamlanması'' konusunda genelge yayımladığı ifade edilen açıklamada, Eğitim-Sen'in bu genelgenin işleme konulmaması için bakanlığa başvurduğu kaydedildi.

Açıklamada, Milli Eğitim Bakanlığının söz konusu başvuruyu reddettiği belirtilerek, bakanlığın bu işleminin iptali ve yürütmesinin durdurulması istemiyle Danıştay 2. Dairesi'nde başka bir dava açıldığı kaydedildi.

Açıklamaya göre Danıştay 2. Dairesi, bu istemi de yerinde görerek, genelgenin iptaline ilişkin istemin reddine dair işlemin yürütmesini durdurdu. Daire, genelgenin ileriye dönük hukuksal etkileri olan bir metin olduğuna işaret ederek, yürürlüğü durdurulan yönetmeliğe göre atama yapılmasına ilişkin genelgenin hukuka uygun olmadığı kaydedildi.

Eğitim-Sen Genel Sekreteri Emirali Şimşek, konuya ilişkin açıklamasında, Danıştayın bu kararıyla Milli Eğitim Bakanlığı yönetici atamalarının geri alınmasının zorunlu olduğunu ifade etti.

Eğitim-Sen'in bu kararla önemli bir hukuk zaferi elde ettiğini savunan Şimşek, ''Sendikamız, milli eğitim tarihinin en büyük kadrolaşma hareketlerinden birisini geri püskürtmüştür'' dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber