AKP milletvekili bütün valileri aradı: Hepinizin milletvekiliyim, arayın

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 12 Eylül 2007 11:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AK Parti Yozgat Milletvekili Osman Coşkun, 81 ilin valisini arayarak, ''O ilin milletvekili olduğunu, en ufak bir sorunda kendisinin aranmasını'' istedi. Coşkun, ''Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, 'Tüm ülkeyi kucaklayan milletvekili olun' sözleri doğrultusunda sorumluluğumu yerine getiriyorum'' dedi.

Coşkun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Başbakan Erdoğan'ın her ilin sorunlarıyla uğraştığını ve en iyi hizmetin verilmesi için büyük gayret sarf ettiğini belirterek, ''Amacım, Başbakanımızın yükünü hafifletmek, misyonuna uygun takım arkadaşı olmak'' diye konuştu.

Telefonla ulaştığı her valiye, ''Ben sadece Yozgat'ın değil, sizin ilinizin de milletvekiliyim. Her türlü isteğiniz ve sorununuz karşısında beni rahatlıkla arayabilirsiniz. Beni de ilinizin bir milletvekili olarak kabul edin'' dediğini anlatan Osman Coşkun, valilerin buna çok şaşırdığını ve kendisini tebrik ettiklerini söyledi.

Milletvekili olarak önce ülke genelinde hizmet sorumluluğu bulunduğunu, bunun ardından seçim bölgesine karşı sorumluluğu olduğunu anlatan AK Parti Yozgat Milletvekili Coşkun, her ilde düzenlenen organizasyonlara davet edilmeye başlandığını kaydetti.

TBMM'de bazı milletvekillerinin çok sayıda ziyaretçisi olduğunu, bazı milletvekillerinin de hiç ziyaretçisi olmadığına dikkati çeken Coşkun, şöyle devam etti:

''Gelen vatandaşlar, hangi milletvekili müsaitse sorunlarını onlarla paylaşmalıdır. Her milletvekili aynı yetkiye sahip, yani millete hizmetle mükellef. Çok meşgul olan bir milletvekilini beklemek yerine, sorunlarını müsait olan milletvekillerine ileterek çözüm bulunmalı.

Milletvekilliği sorumluluğumu yerine getirerek, her valiye sorunları konusunda beni arayabileceklerini söyledim. Millet hizmet için oy verdi, biz de millete hizmet etmek istiyoruz. 72 milyon bilsin ki hepsinin hizmetindeyim. Hepsi ziyaretime gelebilir. Elimden geldiği kadar yardımcı olmaya hazırım.'' Kendisine milletvekillerinden herhangi bir tepki gelmediğini ifade eden Osman Coşkun, ''Yozgat'ın 6 milletvekili var. İlimizin 60 milletvekili olsa bundan mutlu oluruz. Yükümüz hafifler. İlimize hizmet etmek isteyenlere açığız'' dedi.

AK Parti'li Coşkun, başlattığı çalışmanın, daha önce gündeme gelen ''Türkiye Milletvekili'' modeline benzediğini sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber