Erciyes Üniversitesi her gün 5 bin öğrenciye iftar verecek

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Eylül 2007 15:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kayseri Erciyes Üniversitesi hayırsever işadamlarının desteğiyle her gün 5 bin öğrenciye ücretsiz iftar yemeği verecek. Öğrenciler için hazırlanacak iftar yemeği üniversitenin öğrenci yemekhanesiyle birlikte Güzel Sanatlar Fakültesi'nin yemekhanesinde verilecek.

Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cengiz Utaş, üç yıldan beri düzenlenen ücretsiz iftar yemeği uygulamasının büyük ilgi gördüğünü ve öğrencilerin büyük bölümünün oruçlarını kurulan bu sofralarda açtıklarını söyledi. Bu geleneği önümüzdeki yıllarda da devam ettireceklerine değinen Utaş, "Dünyanın hiçbir yerinde işadamlarının desteğiyle üniversiteler bir ay boyunda öğrencilerine iftar yemeği veremiyor. Ancak Kayseri'de hayırseverlilikleriyle adlarını duyuran işadamları bu yılda öğrencileri unutmayarak iftar yemeği verme geleneklerini devam ettirdi. Bundan sonraki yıllarda da bu geleneğin artarak devam edeceğini umut ediyoruz. Bu sene Ramazan ayı boyunca her gün 5 bin öğrencimize iftar yemeği vermeyi hedefliyoruz. Önümüzdeki haftalardan itibaren artacak olan öğrenci yoğunluğumuz nedeniyle iftar verilecek yemekhanelerimizde gerekli önlemler alındı. İftar yemeklerinde herhangi bir kargaşa yaşanmaması ve herkesin rahatça orucunu aynı anda açabilmesi için gerekli düzenlemeler yapıldı" açıklamasında bulundu.

Öte yandan üniversitede verilecek iftar yemeklerine katkıda bulunmak isteyen hayırseverlerin Erciyes Üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor Dairesi Başkanlığı'na başvurmaları istendi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber