Belediye Başkanının işyerlerinden intikamı

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 13 Eylül 2007 11:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hüseyin BAYBARS/TAVAS (Denizli),

DENİZLİ'nin Tavas İlçesi'nin bağımsız Belediye Başkanı Bayram Sarun, boşalttıramadığı belediyeye ait işyerlerindeki kiracılardan ilginç yöntemlerle intikam aldı. Daha önce mahkemelik olduğu bir kiracının dükkanının önünde 38 gün boyunca iş makinesi sergileyen Başkan Sarun, şimdi de banka şubesi, kasap ve pastanenin önünü dev panoyla kapattı.

Tavas Belediye Başkanı Bayram Sarun, Belediye hizmen binasının altındaki işyerlerinde kiracı konumundaki banka, kasap ve pastane işletmecisiyle geçen yıl karşı karşıya geldi. Cumhuriyet Meydanı'nda bulunan Belediye Hizmet Binası'nın zemin katında faaliyet gösteren İş Bankası Tavas Şubesi, Süleyman Taşkıran'ın sahibi olduğu Merkez Pastanesi ve Ali Özalp'ın sahibi olduğu Şen Kasap'ın bulunduğu yerleri boşaltarak belediye su tahsilat birimi yapmak isteyen Başkan Sarun, kiracılara tahliye yazısı gönderdi. Tahliye talebi üzerine banka yetkilileri ile kasap ve pastane sahipleri Denizli Bölge İdare Mahkemesi'ne dava açtı. Davayı inceleyen mahkeme tahliye talebinin iptaline karar verdi.

DEV DUYURU PANOSU

Karara sinirlenen Başkan Sarun, geçen yıl Ekim ayında banka şubesi ile pastanenin önünü ilan panosuyla kapattı. Sarun, 12 metre uzunluğunda, 2 metre yüksekliğindeki panoya, belediye meclisi kararlarının asılacağını savundu. Panoların yapılmasına tepki gösteren pastane sahibi Süleyman Taşkıran'ın savcılığa suç duyurusunda bulunup, Denizli Valiliği'ne şikayet dilekçesi vermesi üzerine Başkan Sarun, bu kez kasap ve pastane sahibine, ruhsatları olmadığını ileri sürerek yeniden tahliye yazısı gönderdi. Kasap ve pastane sahibi Bölge İdare Mahkemesi'ne ikinci kez dava açtı. Mahkeme yürütmenin durdurulmasına karar verdi.

İkinci dava üzerine Başkan Sarun, bu kez 12 metre uzunluğundaki ilan panosunu yetersiz olduğunu ileri sürerek uzunluğunu 25 metreye, yüksekliğini ise 3 metreye çıkardı. İlan panolarından üç işyeri tamamen görünmez hale geldi. 2004 seçimlerinde MHP'den belediye başkanı seçilen, daha sonra istifa eden Bayram Sarun ile banka şubesi ile iki esnaf arasındaki çekişmenin nereye varacağı merak konusu oldu.

35 YILLIK KİRACI

Merkez Pastanesi'nin işletmecilerinden Yakup Taşkıran, Belediye Başkanı Bayram Sarun'un kendilerini tahliye ettirmek istediğini, başaramadığı için intikam alırcasına işyerlerinin önünü panoyla kapattığını söyleyerek, ?35 yıldan bu yana belediyenin altında hizmet veriyoruz. Gerekli yasal yükümlülüklerimizin hepsini yerine getirdik. Talep edilen kira artışlarını yaptık. Ama başkan dükkanı tahliye etmemizi istedi. Biz dava açıp kazanınca da işyerimizin önünü ilan panosuyla kapattı. Caddeden işyerimizi kimse göremiyor. Bu da işlerimizi olumsuz etkiliyor. Başkan bizden intikam alıyor'' diye konuştu.

BAŞKAN: VATANDAŞI BİLGİLENDİRİYORUZ

Tavas Belediye Başkanı Bayram Sarun ise ilan panolarının esnafla ilgisi olmadığını savundu. Pastanenin ruhsatı olmadığınının belirlendiğini, kasabın ise ruhsatının başka bir kişiye ait olduğunu savunan Sarun, ?Ali Özalp işyerini devraldıktan sonra ruhsat yenilememiş. Panoların işyerleriyle ilgisi yok. Belediyenin üç metre önüne yaptık. Meclis kararlarını, seçim kurulunun kararlarını ve diğer ilanları asarak vatandaşları bilgilendiriyoruz. Meclis kabul etti, yakında burada belediyenin meclis toplantılarını ve çalışmalarını sinevizyondan halka anlatacağız. Şikayet edenler haklı olabilir ama ben daha haklıyım. Hizmette kimseye ayrıcalık yapmam. Bu panolar esnafların işine engel olacak şekilde değil'' dedi.

DÜKKAN ÖNÜNDE İŞ MAKİNASI

Başkan Sarun, daha önce de tahliyesini istediği Meydan Market'in sahibi Yusuf Kaytaz'ın mahkeme kararıyla tahliye kararını iptal ettirmesi üzerine, işyerinin önünde 38 gün boyunca belediyenin yeni aldığı iş makinesini sergilemişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber