Üniversite mezunları gaz tesisatçısı olacak

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 14 Eylül 2007 09:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul Ticaret Odası (İTO) ve İstanbul İl Özel İdaresi işbirliği ile hayata geçirilen 'Mesleki Eğitim Projesi' ile İstanbul'un en başarılı 46 meslek lisesinde 49 farklı dalda 3 bin gence mesleki eğitim verildi.

İTO Başkanı Murat Yalçıntaş, eğitime katılan gençlerin önemli bir kısmının lise ve üniversite mezunu olduğuna dikkat çekerek, "Yükseköğrenim görmüş gençlerimiz işsizlik sorunundan dolayı doğalgaz ve elektrik tesisatçılığı, bilgisayar teknik servisi gibi alanlarda eğitim gördü. Ara eleman sıkıntısı çekildiği bu dönemde, bu arkadaşlarımıza sahip çıkmak bizim görevimiz." dedi. Odanın eylül ayı olağan meclis toplantısında konuşan Yalçıntaş, başlangıçta proje kapsamında 500 kişiye eğitim verilmesi öngörülürken, aşırı talepten dolayı bu rakamı 3 bine çıkardıklarını bildirdi.

Ücretsiz olarak gerçekleştirilen ve 260 saat süren eğitim sonucunda katılımcıların ancak yüzde 60'ının sertifika almaya hak kazandığını ifade eden Yalçıntaş, en çok tercih edilen alanların başında doğalgaz tesisatçılığı, bilgisayar teknik servis, elektrik ve elektronik otomasyon sistemleri, oto elektromekaniği, elektrik tesisatçılığı, güvenlik sistemleri, web tasarımı ve ağ işletmeciliğinin geldiğini anlattı. Oda Başkanı, bundan sonraki süreçte mesleki eğitim projesinin İstanbul'daki 200 meslek lisesini kapsayacak şekilde genişletileceğini vurguladı. Önümüzdeki günlerde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a, 60. hükümetten beklentileri ve önerileri içeren kapsamlı bir rapor sunacaklarını duyuran Yalçıntaş, KOBİ'lere ilişkin bir raporu da yine hükümet yetkililerine sunacaklarını dile getirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber