Bombalı saldırı girişiminde çember daralıyor

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 14 Eylül 2007 09:56, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çember daralıyor

Otoparka bombalı aracı bırakan teröristin eşgali belirlendi. 248 saatlik kamera kayıtlarını inceleyen polis önemli bilgilere ulaştı

Üç frekanslı bomba 30 saniyede devrede

Üçlü frekans sistemiyle çalışan bombalar genelde gizli servislerin tam profesyonel elemanları tarafından hazırlanıyor. Bomba düzeneğinin takılmayan tek kablonun bağlanmasıyla devreye girmesi planlanmış

ANKARA'DA bulunan bombanın sırrı çözülemiyor. Güvenlik güçleri, füze sistemlerinde kullanılan ve bugüne kadar Türkiye'de rastlanılmayan ?Üçlü frekans sistemiyle' çalışan bombanın sırrını çözmeye çalışılıyor. PKK'nın frekans komutuyla yaptığı bombalı eylemlerde bugüne kadar sürekli tek radyo dalgası kullanıldığını belirten emniyet uzmanları Ankara'da ele geçirilen patlayıcılarda üç ayrı frekans komut düzeneği bulunmasına dikkat çekti.

İSTİHBARAT İŞİ

PKK'NIN bombalı eylemlerde, ağırlıklı olarak şarapnel gücü yüksek patlamaları tercih ettiği belirtilirken, dünkü araçta elde edilen piknik tüplerinin şarapnel tesiri oluşturabilecek donanıma sahip olmaması da şüphe yarattı. Hava ve Deniz Kuvvetleri Füze Savunma Sistemi uzmanları ise üç frekanslı düzeneğin güdümlü füzelerde kullanıldığını işaret edip ?Üçlü frekans sisteminin istihbarat servisleri ve orduların hava savunma ve füze birimleri tarafından kullanıyor' dedi.

Bomba imha uzmanlarının Emniyet Genel Müdürlüğü Kriminal Daire Başkanlığı Gölbaşı Bomba İmha Şube Müdürlüğü'nde yapılan incelemede, çuvallar, tüpler ve bidonlar içindeki patlayıcılara kapsüllerin yerleştirildiği, fitillerin bağlandığı bombanın aktif hale gelebilmesi için bir tek kablo bağlantısının eksik bırakıldığı öğrenildi. Eyleme karar verildiği anda yaklaşık 30 saniyelik bir müdahale ile eksik kablo bağlantısının giderileceği ve sistemin aktif hale geleceği belirtildi. Bomba imha uzmanlarına göre tek seferde patlatılabilecek malzemeler üç ayrı bomba da yapılabilecek kapasiteye sahip. Bomba düzeneğinin kurulmamış olması, ?Eylemden çok sanki bir mesaj' olarak nitelendi.

SİM'LERİN SAHİPLERİ

POLİS, bomba yüklü minibüsteki üç cep telefonunun üzerindeki sim kartlarının kimlerin üzerine kayıtlı olduğunu tespit etti. Ancak kayıtlardaki adreslerde bulunan kişiler gözaltına alınıp sorgulandığında, olayla ilgili olmadıkları sonucuna varıldı. Sim kartlardaki numaraların daha önce hangi baz istasyonları bölgelerinde kullanıldığı da araştırıldı. Polis bu konuda elde ettiği bilgileri, zanlılar yakalanmadığı için gizli tutuyor.

ZAFER KÜTÜK - ERDAL ŞİMŞEK

Teröristin robot

resmi hazırlandı

KURTULUŞ Çok Katlı Otoparkı'na bomba yüklü Mercedes Vito marka aracı bırakın teröristin robot resmi hazırlandı. Polis, otoparkta bombalı aracı otoparka alan görevlinin ifadeleri ve MOBESE kameralarından 248 saatlik görüntü incelemesiyle elde edilen resimler ışığında teröristin robot resmi hazırlandı. Akşam saatlerine kadar gözaltına alınan zanlı yok.

248 SAATLİK GÖRÜNTÜ

OTOPARKIN kamera sisteminin iki aydır arızalı olması üzerine polis, otopark çevresindeki MOBESE ve özel sektöre ait güvenlik kamerası görüntülerini incelemeye aldı. 248 saatlik video kaydını inceleyen güvenlik güçleri, mavi renkli Mercedes Vito'nun izini tesbit etti. Aracın içindeki teröristin yüz hatlarını belirlemek için çalışmaların sürdüğü ancak robot resim için yeterince bulguya ulaşıldığı belirtildi. Görgü tanığı otopark görevlisi A.G.'nin verdiği bilgiler doğrultusunda da robot resim geliştirildi. Otoparkçının ifadelerine göre aracı park eden şahsın 22-23 yaşlarında esmer, Arap şivesiyle konuşan, sakallı, 1.70-1.75 boyunda olduğu belirtildi.

DNA TARMASI

KRİMİNAL laboratuarında incelemesi süren bombalı minibüste onlarca parmak izi bulunduğu ancak bu izlerden henüz bir sonuca varılamadığı aktarıldı. Özellikle aracın dış ve bombaların bulunduğu kargo bölümünde çok sayıda bir birinden farklı parmak izi tesbit edildi. Panelvanın şoför mahallinin bulunduğu kısımda ise özel bir çalışmanın yürütüldüğü aktarıldı. Kabinde saç teli, kıl, sigara izmariti ve hatta tükürük kalıntısı üzerinde DNA çalışması yürütülüyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber