Kendilerinin din üzerinden eleştirilmesine Bakan Çelik tepki gösterdi: Artık 'kabak tadı' verdi

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 14 Eylül 2007 13:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, sivil anayasa değişikliği kapsamında ihtiyaç duyulan yüksek öğretim reformunu gerçekleştireceklerini söyledi. Çelik, hükümetlerinin din üzerineden eleştirilmesinin "kabak tadı" verdiğini ifade etti.

Çelik, 2007-2008 eğitim ve öğretim yılının başlaması dolasıyla düzenlediği basın toplantısında, sivil anayasa değişikliği kapsamında YÖK reformununda gerçekleştirileceğini ifade etti. Çelik, iktidarları döneminde 32 devlet, 7 vakıf üneversitesinin kurulduğunu, üniversite bulunmayan 9 ile de üniversite kurulacağını ifade etti. Çelik, üniversitelerin öğretim elamanı ihtiyaçını karşılamak için her yıl yurtdışına bin öğrenci göndereceklerini, ilk grubu geçen yıl gönderdiklerini ifade etti.

OKS sınavının bu yıl son defa yapıldığını ifade eden Çelik, OKS'nın önümüzdeki yıldan itibaren kesinlikle olmayacağının altını çizdi. Basında yer alan öğretmen açığı ile ilgili eleştirileri de cevaplayan Çelik, şu anda 25 bin öğretmen açığının bulunduğunu kaydetti. Çelik, önümüzdeki günlerde 10 bin daha sözleşmeli öğretmen alacaklarını ve illerin ihtiyaçlarına göre dağıtılacağını vurguladı.

Çelik, Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan Milli Eğitim Bakanlığı'na geçen yıl 600 personelin geçtiğini belirterek, bu konuda kendilerine yöneltilen eleştirilerin haksız olduğunu belirtti. Çelik, muhafazakar bir hükümet olduklarının altını çizerek, din üzerinden kendilerinin eleştirilmesinin "kabak tadı"verdiğini söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber