Ağrı kesici'de kıl bulunması TBMM gündemi'nde

Haber Giriş : 14 Eylül 2007 13:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

CHP Adana Milletvekili Gaye Erbatur, Parol Tablet ağrı kesicinin 3700 serisinde kıl çıkması üzerine toplatma kararı alındığını ancak bu kararın 35 gün gecikmeyle Eczacılar Odarına ulaştırıldığını söyledi

Erbatur, Sağlık Bakanı Recep Akdağ'dan, bu 35 günlük gecikme sırasında kaç adet Parol Tablet satıldığını ve bu ilacı alanların hangi risklerle karşı karşıya kaldığını sordu.

CHP Adana Milletvekili Prof Gaye Erbatur, Parol Tablet ağrı kesicide ?kıl? bulunması üzerine alınan toplatma kararının geç uygulamaya konulduğu iddiasıyla Sağlık Bakanı Recep Bakanı Recep Akdağ'a yazılı soru önergesi verdi.

Erbatur, yazılı önergesinde, Paracetamol etken maddesini içeren ve tüketicilerce en çok talep edilen ilaçlardan bir olan Parol Tablet ağrı kesicisinin 3700 serisinde kıl çıkması üzerine toplatma kararı alındığını belirtti. Erbatur, 16 Temmuz 2007'de ortaya çıkan bu durum ve toplatma kararının, İstanbul Eczacılar Odası'na ancak 20 Ağustos 2007 tarihinde ulaştırıldığını belirtti.

?RİSKLER NELER??

Erbatur, önergesinde, ?Sağlık açısından bu denli önemli bir toplatma kararının 35 günden daha kısa bir süre içinde Eczacılar Odalarına ulaştırılması mümkün olmamış mıdır?? dedi.

Erbatur, bu gecikmenin sorumlularının kimler olduğunu ve bu kişiler hakkında yasal bir işlem yapılıp yapılmayacağını sordu.

Erbatur'un, Sağlık Bakanı tarafından yanıtlanmasını istediği diğer sorular şunlar:

?Bundan sonra yaşanabilecek böyle olası gelişmelere karşın Bakanlık ve Odalar arasında hızlı iletişimi sağlayacak bir önlem alınması düşünülmekte midir? Bu 35 günlük süre içerisinde kaç adet Parol Tablet satılmıştır? Bu ilacı alan vatandaşlarımızın karşı karşıya kaldığı riskler nelerdir? Bu riskleri en aza indirmek için alınacak önlemler nelerdir??

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber