Aynı sınıfta okudular, 41 yıl sonra bakan ve vali olarak biraraya geldiler

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 14 Eylül 2007 13:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Emrah Yaşar

Afyon Lisesi'nde 1965-1966 yılları arasında aynı sınıfta okuyan Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Eskişehir Valisi Kadir Çalışıcı ve emekli öğretmen Azmi Akgöz, 41 yıl sonra bir araya gelerek hasret giderdi.

Vali Kadir Çalışıcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 1960'lı yıllarda Afyon Lisesi'nde birlikte eğitim aldıkları arkadaşları arasında yer alan Veysel Eroğlu ile Azmi Akgöz'ün hayatında önemli bir yere sahip olduğunu belirterek, lise dönemlerinde acı ve tatlı birçok olayı beraber yaşadıklarını kaydetti.

Afyon Lisesi'nden mezun olduktan sonra Ankara'ya, Eroğlu'nun İstanbul'a, diğer arkadaşları Azmi Akgöz'ün de Eskişehir'e gittiğini ifade eden Çalışıcı, şöyle konuştu:

"Eğitim döneminde öyle günler yaşadık ki kimi zaman birbirimizin hayatını kurtardık. Üçümüz de başarılı birer öğrenciydik. Veysel Eroğlu çok çalışkan bir öğrenci, bizim gibi yaramaz değildi. O ders çalışırken biz güreş turnuvalarına katılırdık. Eroğlu öğretmenlerin istediği gibi bir öğrenciydi. 6 Fen B sınıfında okurken arkadaşlarımız arasında mühendis olmak hedefimiz vardı, ancak ben son anda ülkeye hizmet etmek hevesiyle onları dinlemeyerek Siyasal Bilgileri seçtim ve hatta bu konuda kendilerini dinlemediğim için sınıf arkadaşlarımdan ayrıldım."

İLK DEFA 41 YIL SONRA 3 ARKADAŞ BULUŞTU

Çevre ve Orman Bakanı Eroğlu ile bağlarının okul bittikten sonra da kopmadığını anlatan Vali Çalışıcı, şunları kaydetti:

"Üniversite bittikten sonra nerede olursak olalım birbirimizi aradık.

İstanbul Belediyesi görevinde, öğretim üyeliği ve Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü dönemlerinde hep aynı duygular içerisinde birlikte olduk. Şu anda kabinede yer alması bana gurur veriyor. Konusunu iyi bilen biridir.

Geçtiğimiz günlerde Eskişehir'de düzenlenen toplantıda alınacak önlemler ile ilgili bizlere ve yöneticilere ışık tuttu." İnsanların sevdikleri arkadaşlarıyla bir araya geldiğinde yaşlandığını hissetmediğini belirten Vali Çalışıcı, "Veysel Eroğlu ve Azmi Akgöz ile 41 yıl sonra Eskişehir'de ilk defa üçümüz bir araya geldik. Bir araya

geldiğimizde aradan uzun yıllar geçmesine rağmen arkadaşlığımızdan hiçbir şey kaybetmediğimizi anladık. Bu birlikteliğimizde kendimi lise öğrencisi gibi hissettim" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber