Yargıtay'dan DTP'li Türk ve Tuncel'e inceleme

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 14 Eylül 2007 15:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, Demokratik Toplum Partisi (DTP)Grup Başkanvekili Ahmet Türk ve DTP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel'in yaptığı konuşmalarla ilgili inceleme başlattı.

Başsavcılık, DTP Grup Başkanvekili Ahmet Türk'ün, 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle Genelkurmay Başkanlığı'nın verdiği resepsiyona davet edilmemesi ile ilgili olarak yaptığı "Hep ağızdan düşürülmeyen bölücülük kelimesi aslında kimin tarafından yapıldığı ortaya çıktı. Halkın iradesiyle oluşan Parlemanto'ya yönelik ayrımcılık yapılmasını protesto edin, bize öteki gibi davranılmasına izin vermeyin" sözleriyle ilgili olarak Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na başvurdu.

Başvuruda, Türk'ün bu açıklamasıyla ilgili herhangi bir soruşturma açılıp açılmadığı ve varsa açılan bir soruşturmanın sonucunun kendilerine bildirilmesini talep etti.

SEBAHAT TUNCEL

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, ayrıca DTP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel'in Batman'da yaptığı konuşma ile ilgili de inceleme başlattı. Tuncel bir süre önce, Batman'da bir toplantıda ?Kimse bizden kardeşlerimizi terörist ilan etmemizi beklemesin. Hiçbir Kürt bunu demez? demişti. Yargıtay cumhuriyet Başsavcılığı, Malatya yetkili Ağır Ceza Mahkemesi'ne yazı göndererek, bu sözlerle ilgili olarak Tuncel hakkında herhangi bir soruşturma başlatılıp başlatılmadığını sordu.

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, ilgili mahkemelerden DTP milletvekilleri ile ilgili yaptığı işlemlere ilişkin bilgi ve belgelerin kendisine ulaşmasının ardından soruşturma başlatıp başlatmayacağına karar verecek. Başsavcılık, DTP milletvekilleriyle ile ilgili incelemesini Siyasi Partiler Yasası çerçevesinde sürdürüyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber