25 yıl sonra müzeden özür diledi

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 14 Eylül 2007 22:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İzmir'in Selçuk ilçesi sınırları içerisindeki Efes Antik Kenti'nde bulunan bir taş parçasını 25 yıl önce ülkesine götüren Hollandalı Jos Von Laverne, taş parçasını özür mektubuyla birlikte Efes'e geri gönderdi.

Efes Antik Kenti'ni 25 yıl önce ziyareti sırasında amfitiyatroda bulduğu bir taş parçasını evine götüren Hollandalı Jos Van Laverne, taşla birlikte yolladığı mektupta yetkililer ve tarihçilerden özür diledi. Mektubunda antik tarihi çok seven bir kişi olduğunu ve Efes'i ziyareti sırasında çok etkilenerek bir taş parçasını evine hatıra olarak götürdüğünü belirten Laverne, yaptığının yanlış olduğuna karar vererek taşı geri gönderdiğini yazdı. Taşı Hollanda'da evinin en güzel köşesinde yıllarca sakladığını

belirten Laverne, "Bugün şunu anladım ki, eğer yüzbinlerce ziyaretçi benim yaptığımın aynısını yapmış olsaydı belki de bugün Efes'te görülebilecek hiçbir şey olmayacaktı" dedi. Türkiye'ye sık sık geldiğini ancak bundan sonra Efes'e büyük bir olasılıkla uğrayamayacağını belirten Laverne, geçmişte yaptığı bu hatadan dolayı büyük özürlerinin kabul edilmesini istedi.

Müze yetkilileri, Jos Van Laverne'nin yolladığı taşı ve özür mektubunu müzede sergilemeye başladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber