Kuşadası Belediye Başkanı Akdoğan, askerlikle ilgili olarak aranıyor

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 14 Eylül 2007 19:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AYDIN (CİHAN)-Kuşadası Belediye Başkanı Fuat Akdoğan'ın askerliğini bedelli olarak yapmasından sonra yeniden askere çağrılmasıyla ilgili tartışmalar devam ediyor.

Bugün konuyla ilgili bir açıklama yapan Aydın Valisi Mustafa Malay, Akdoğan'ın eksik askerlik yaptığı iddiasıyla arandığını ve bulunması halinde askerlik şubesine teslim edileceğini belirtti.

Hakkında celp kararı çıkan Başkan Akdoğan'ın, yerine belediye meclisi üyesi Abdullah Sarı'yı vekil bırakarak ilçeden ayrılmasının ardından Kuşadası Askerlik Şubesi harekete geçti. Şubeden gönderilen, "Eksik askerlik hizmetinden dolayı Fuat Akdoğan'ın yakalanarak teslim edilmesi" şeklindeki resmi yazının, İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne ulaşmasının ardından Kuşadası Belediyesi'ne giden polis ekipleri tutanak tuttu. Aynı yazı doğrultusunda İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri de Akdoğan'a ait Soğucak köyündeki eve giderek orada bulunmadığını resmi kayıt altına aldı.

Kendisine yöneltilen soruları cevaplayan Vali Malay, Fuat Akdoğan'ın eksik askerlik hizmetinden dolayı arandığı ve yakalandığında askerlik şubesine teslim edileceği yönündeki haberleri doğruladı. Akdoğan'ın yurtdışında çalıştığını iddia ettiği dönemlerde Türkiye'de sigortalı olduğunun tespit edildiğini belirten Malay, "Yurtdışında çalışmış olduğuna dair iddialar ispatlanamıyor. Belgeleri bulup ibraz edemezse askerlik yapacak ve silah altına alınacak. Hakkında celp kararı var. Kendisi şu anda İstanbul'daymış. Henüz yakalanamadı. Sanırım belgeleri temin etmeye uğraşıyor. Askere alınırsa belediye başkanlığı boşalacak ve Kuşadası Belediye Meclisi'nin içinden bir meclis üyesi yeni başkan olarak seçilecek" dedi.

Belediye yetkilileri ise Akdoğan'ın askerlikle ilgili problemi çözmek için Ankara'da olduğunu açıkladı. Akdoğan'ın salı günü ilçeden ayrıldığını kaydeden yetkililer, işlemlerin tamamlanmasının ardından geri döneceğini söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber