Emniyet, Eskişehir'de, her liseye bir amir atadı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 14 Eylül 2007 21:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Eskişehir İl Emniyet Müdürlüğü, 2007-2008 eğitim ve öğretim yılında öğrencilerin okullarına güvenle gidip, gelmesi için 151 okula 50 ekip görevlendirirken, 44 lisede ise birer amir görev yapacak.

İl Emniyet Müdürü Savaş Yücel, yaptığı açıklamada, çocuk ve gençlerin şiddet hareketleri, kötü alışkanlıklar ve her türlü istismara karşı korunması ve gelişimlerinin sağlanmasının vazgeçilmez bir gereklilik olduğunu söyledi. Çocuk ve gençlere zarar verebilecek hareketlerin her geçen gün yaygınlaşma eğilimi göstermesinin kolluk güçlerini diğer kamu kurumları ve sivil toplum kuruluşlarıyla koordineli çalışmayı zorunlu kıldığını kaydeden Yücel, "Bu bağlamda, 2007-2008 yılı eğitim ve öğretim döneminde,

öğrencilerin okullarına güvenle gelip, gitmesi maksadıyla Eskişehir Emniyet Müdürlüğü olarak ilimiz merkezi, polis sorumluluk bölgesinde mevcut ilköğretim okulları, lise ve dengi okullarına rütbeli personel ile ekip görevlendirilerek gerekli emniyet tedbiri planlaması yapıldı. Yapılan bu planlamada, sorumluluk bölgemizde bulunan 44 lise ve dengi okul ile 107 ilköğretim okulu olmak üzere toplam 151 okula, Emniyet Müdürlüğümüze bağlı 50 resmi ve sivil ekip görevlendirildi" dedi.

Emniyet Müdürü Savaş Yücel, ayrıca 44 lise ve dengi okulun her birine rütbeli amir görevlendirdiklerinin altını çizerek, şunları söyledi:

"Rütbeli personelimiz, görevli oldukları okulların idarecileri ile görüşerek, öğrenci ve okul güvenliği konularında neler yapılabileceği hususlarının belirlenmesi, öğrencilere yönelik şiddet hareketleri, kötü alışkanlıklar ile gençlerimizi ve çocuklarımızı suça iten faktörlerin varlığı halinde, sorumlular ile ortak çalışmalar yapılması için okullar ile Emniyet Müdürlüğü arasında gerekli koordinasyonu kuracaktır. Okullarda görevli resmi ve sivil ekipler ise, özellikle sorumlu oldukları okulların giriş ve

çıkış saatlerinde, okul çevresinde toplanan ve okulla ilgisi bulunmayan, işsiz, güçsüz kişilerin okul çevresini mesken tutmalarını engelleyerek, bu kişilerden öğrencilere gelebilecek her türlü ruhsal, fiziksel ya da cinsel istismar gibi tehlikelerin önüne geçilmesi sağlanacaktır. Geleceğimizin teminatı olan gençlerimizin suç ve kötü alışkanlıklara karşı korunması amacıyla planlanan okullarda alınacak emniyet tedbirleri üzerinde hassasiyetle durulacaktır."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber