Diyanet'ten, 40 kişilik musiki korosu

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 17 Eylül 2007 08:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın yaklaşık 90 bin pesoneli arasında yapılan seçimde 40 din görevlisi Tasavvuf Musiki Korosu'na seçildi. Çoğunluğunu imam ve müezzinlerin oluşturduğu 40 kişi, 1 Kasım-30 Mayıs 2008 tarihleri arasında kurstan geçirilerek koroya dahil edilecek.

Ayrıca önümüzdeki yıllarda ortaya çıkacak ihtiyaca cevap vermek için de 119 kişilik yedek ekip oluşturuldu. Tasavvuf Musiki Korosu'na giren personel, önce ilçe ve il müftülüklerinde sınavdan geçirildi. Bu sınavda başarılı olan personel, başkanlık merkezinde mülakata alındı. 12 gün süren mülakat sonucunda başarılı görülen 40 personel musiki korosuna dahil edildi. Diyanet İşleri Başkanlığı, geçtiğimiz yıl yetenekli imamları eğitimden geçirip tasavuf musikisi korosu kurmuştu.

Koro üyelerinin seçimi TRT'den ve Kültür Bakanlığı uzmanlarından oluşan jüri tarafından yapılıyor. Komisyon, adayların nota ve makam bilgisini ölçüyor. Tasavvuf sanatçısı adaylarına Kur'an-ı Kerim ve mevlit okutuluyor. Koroya seçilenler, nota bilgisi ve diksiyon dersi alacak. Kursun ardından başarılı görülenler, asıl kadroya atanarak Diyanet İşleri Başkanlığı merkezinde istihdam edilecek.

İsa Yazar, Ankara

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber