17 Eylül 2007'den Önemli Gündem Başlıkları

Haber Giriş : 17 Eylül 2007 08:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

BAKANLAR KURULU TOPLANIYOR

-Bakanlar Kurulu toplantısı, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanıyor.

-Kurul'da ayrıca, Türkiye'de bazı temaslarda bulunan IMF heyetinin ardından ekonominin durumu ile memur maaş zamlarının da görüşülmesi bekleniyor. (Saat:13.00)

-YENİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI AÇILIYOR

-2007-2008 Eğitim-Öğretim yılı açılıyor. Yaklaşık 14 milyon öğrenci ders başı yapacak.

-Başbakan Erdoğan ve Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Karakusunlar İMKB Anadolu Teknik Lise ve Endüstri Meslek Lisesi'nde düzenlenen açılış törenine katılacak. (Saat:11.00)

-CUMHURBAŞKANI GÜL'ÜN KABULLERİ

-Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, İzmir Ticaret Odası Meclis Başkanı Necip Kalkan ve Ankara Ticaret Odası Meclis Başkanı Nurettin Güngör'ü Çankaya Köşkü'nde kabul edecek. (Saat:14.30/14.50)

-DTP'Lİ IRMAK BASIN TOPLANTISI DÜZENLİYOR

-DTP Eşbaşkan Vekili Selma Irmak, DTP'li milletvekillerine açılan soruşturmalar ve Cumhurbaşkanı Gül'ün Doğu ve Güneydoğu illerini kapsayan gezisine ilişkin parti genel merkezinde basın toplantısı düzenliyor. (Saat:12.00)

-TÜRKİYE'NİN AB ÜYELİK SÜRECİ MASAYA YATIRILIYOR

-Türkiye'nin AB süreci, 17 Eylülde AB Genel Sekreterliği'nde (ABGS) Dışişleri Bakanı ve Başmüzakereci Ali Babacan başkanlığındaki bir toplantıda masaya yatırılacak.

-Müzakere sürecine katkıda bulunan tüm bakanlık ve kamu kurumlarının en üst düzey yetkililerinin ve AB daimi temas noktalarının katılımıyla düzenlenecek toplantıda, Türkiye'nin AB'ye katılım süreci değerlendirilerek, önümüzdeki dönemde atılması gereken adımlar tespit edilecek.

-YENİ ANAYASAYA MECLİS'TE YENİ TOPLANTI SALONU

-Anayasa Komisyonu salonunda, geçen yaz döneminde yapılan tadilattan sonra, komisyonun 25 üyesi ile hükümet temsilcisinin oturduğu geniş toplantı masası yenilendi ve en son teknoloji imkanları kullanılarak yeniden dizayn edildi. Toplantı masasına 12 tane ?gömme bilgisayar ? yerleştirildi

-Bu bilgisayarlar aracılığıyla, ekranlarda hem görüşülen teklif ve tasarılar görülebilecek hem de internete bağlanılabilecek. Aynı zamanda milletvekilleri, önlerindeki düğmelere basarak söz isteyebilecekler

-FED KARARI TÜRKİYE'Yİ NASIL ETKİLEYECEK?

-Finans Enstitüsü'nden Dr. Aylin Soydan, Amerikan Merkez Bankası'nın (FED) olası faiz indirimi kararının doların değerini daha da düşüreceğini ve dünya ekonomisindeki büyümeyi olumsuz yönde etkileceğini belirterek, "Cari açık ve borç sorunu gibi birçok yumuşak karnı olan Türkiye, bundan sonra 'kısa vadeli sermaye nasıl gelirse, nereden gelirse gelsin kabulüm' anlayışıyla ödemeler dengesini tesis edemez. Türkiye kalıcı ve spesifik (istihdam artırıcı ve teknoloji transfer eden) yatırımları çekmek için çaba sarf etmelidir" dedi.

-İMALAT SANAYİİNDE KAPASİTE KULLANIM ORANI AÇIKLANIYOR

-TÜİK, imalat sanayiinde kapasite kullanımı, tam kapasiteyle çalışamama nedenleri, üretim, satış durumu, satış ve hammadde fiyatlarına ilişkin ağustos ayı gerçekleşmeleri ve gelecek ay beklentilerine ilişkin Ağustos ayı verilerini açıklayacak. (Saat:10.00)

-HAZİRAN AYI İŞSİZLİK ORANI BELLİ OLUYOR

-TÜİK'in Hanehalkı İşgücü Anketi'yle belirlediği işsiz sayısı, işsizlik oranı ve iş gücüne ilişkin Haziran ayı göstergeleri açıklanacak. (Saat:10.00)

-GARANTİ'DEN DÜNYA İLE EŞZAMANLI YENİ HİZMET

-Garanti Bankası, alternatif dağıtım kanallarında yeni bir devrin başlangıcı olarak kabul edilen ve dünyanın önde gelen bankalarıyla eşzamanlı olarak hayata geçirdiği yeni hizmetini açıklayacak. Toplantıya Garanti Bankası Genel Müdürü Ergun Özen, Genel Müdür Yardımcısı Fuat Erbil ve Garanti Teknoloji Genel Müdürü Hüsnü Erel katılacak. (Saat:10.00)

-GORAN BREGOVİÇ İLK KEZ ANKARA'DA

-Dünyaca ünlü film müziklerine imza atan Boşnak müzisyen Goran Bregoviç, 29 Eylül akşamı saat 21.00'de ilk kez Ankara'da müzikseverlerle buluşuyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber